fbpx
Epidemioloog Ori: Situatie Suriname nog steeds onder controle

GFC NIEUWS- Epidemioloog Radjesh Ori is van mening dat de Covid-19-situatie in ons land nog steeds onder controle is.

Dit zegt hij op basis van het feit dat positief geteste mensen geïsoleerd kunnen worden en er aan contact tracing wordt gedaan. Echter heeft alles een grens, zei de epidemioloog tijdens de persconferentie van het Outbreak Managementteam.

Indien er geen verbetering komt in de situatie, doelende op het steeds toenemende aantal besmettingen, zal ons land niet langer controle hebben over de situatie.

In de tweede week nadat de president Chandrikapersad Santokhi de verscherpte maatregelen heeft bekendgemaakt, moeten de resultaten duidelijk zijn. Indien de situatie onveranderd blijft zullen andere maatregelen noodzakelijk zijn. De angst slaat de epidemioloog om het hart als hij kijkt naar het gedrag van enkele burgers.

Ori beklemtoonde dat de situatie zeer kritiek is en dat iedereen moet bijdragen aan het beheersbaar houden hiervan. Op dit moment ziet de situatie in voornamelijk Sipalawini en Paramaribo er niet rooskleurig uit.

Meer nieuws

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.