Enorme schade EBS-infrastructuur zorgt voor groot aantal stroomonderbreking EPAR

De Energiebedrijven Suriname (EBS) maakt bekend dat vanwege de zware regenval van zondag 28 juni 2015, die gepaard ging met enorme windstoten, een groot aantal gebieden landelijk zonder elektriciteit is komen te zitten. De eerste meldingen kwamen tegen half elf s’ morgens binnen.

Door de rukwinden zijn enkele elektriciteitsmasten omgevallen en doormidden gebroken. Ook losgerukt materiaal van derden zoals daken, reclameborden en bomen die op ons netwerk terechtkwamen, zorgden voor een aantal onderbrekingen in de elektriciteitsvoorziening. Als gevolg van deze schade zijn 12 uitgaande voedingslijnen in het EPAR- gebied (Paramaribo, Para, Commewijne, Saramacca, Wanica) uitgevallen.
schade bs masten (1)

schade bs masten (2)

schade bs masten (3)

In Nickerie is de storing beperkt gebleven tot een uitgaande lijn die niet zwaar belast is. Een kokosboom viel op de 12kV lijn die het Corantijnstrand voedt. Verder zijn twee bomen in andere gebieden op het laagspanningsnet terechtgekomen, echter zonder dat de elektriciteitsvoorziening is onderbroken.

Technici van de EBS hebben het crisisplan in werking gesteld en alle middelen en manschappen gemobiliseerd om dit probleem aan te pakken. De EBS stelt alles in het werk om dit ongerief binnen de meest korte tijd tot het verleden te laten behoren en vraagt begrip voor de ontstane situatie.

Vanwege de situatie kan het voorkomen dat individuele storingen, die na de normalisering in het betreffend gebied zijn gebleken, iets langer kunnen duren dan gebruikelijk. Indien dit het geval is, vraagt EBS aan haar klanten dit door te geven via het nummer 175.

Overige berichten