fbpx
Enorme onderschatting zorgt voor honderden duizend doden en economische ellende

GFC NIEUWS- De opeenstapeling van grote blunders en onderschattingen die door verschillende gezondheidsorganisaties en virologen zijn gemaakt aan het begin van de coronapandemie, hebben al honderden duizenden onschuldige doden, nog meer zieken en besmettingen tot gevolg gehad. Ook de economische schade is niet te overzien.

De Rotterdamse viroloog Marion Koopmans die nog haast dagelijks op de Nederlandse tv verschijnt om de gemeenschap te voorzien van informatie, stelde nog geen paar weken voor de coronacrisis in Nederland een ieder gerust.

“We hoeven ons geen zorgen te maken in Nederland. Het virus is niet zo besmettelijk. Dit virus loop je niet op als je gewoon op straat loopt in een dorp in Nederland”, blunderde ze tijdens meerde tv- interviews. Zie Video>

Nog geen weken later werden er honderden mensen besmet in Nederland met het coronavirus tijdens het vieren van carnaval. Sommigen zijn nu al overleden, anderen vechten voor hun leven op de Intensive Care.

Critici zijn van oordeel dat vanaf het begin van de coronauitbraak in Wuhan (China),  er een opeenstapeling is geweest van inschattingsfouten, blunders en het moedwillig achterhouden van informatie. Ze zijn van oordeel dat de rest van de wereld niet met deze dodelijke ramp zou zijn geconfronteerd, indien Wuhan direct volledig van de buitenwereld was afgesloten.

Verschillende Amerikaanse politici zijn van oordeel dat de WHO de ernst van de uitbraak bagatelliseerde. Dit had onder meer tot gevolg dat de vliegverbindingen vanuit Whuhan richting Europa, de VS en andere gebieden nog lange tijd operationeel waren. Besmette personen konden zo zonder enige restricties het besmette gebied verlaten. Opvallend is dat vliegverbindingen vanuit Wuhan naar de rest van China wel snel werden stopgezet.

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.