fbpx
Enkele op- en aanmerkingen

  1. “Als jonge ondernemer praat ik oprecht vanuit mijn bevindingen van de afgelopen twee maanden. Ik kan niet langer toezien hoe de regering waar ik zelf voor heb gekozen omgaat met de huidige situatie in het land. De koers van 3.35 is binnen twee maanden nu 5.40. Met een kleine berekening kom ik al gauw op een devaluatie van bijkans 61%”, zegt Furgill Plet.

Devaluatie van bijkans 61% is halve waarheid. Hele waarheid is dat de devaluatie onder Bouterse 93% bedraagt, van SRD 2,80 naar SRD 5,40 voor een US$.

  1. “Hoofd economist voor Suriname in het Internationaal Monetair Fonds Daniel Leigh legde de volgende verklaring vandaag:

“In reactie op de scherpe daling van de internationale grondstoffenprijzen hebben de Surinaamse autoriteiten het International Monetair Fonds benaderd om de mogelijkheid van financiële steun voor hun economisch hervormingsprogramma te bespreken. In het kader van dit programma zijn al verschillende belangrijke maatregelen uitgevoerd, met name om de internationale reserves te vergroten en om de economie op weg te zetten naar duurzame groei en financiële stabiliteit.”

Het argument ‘scherpe daling van de internationale grondstoffenprijzen’ om geld te lenen bij de IMF is halve waarheid. Hele waarheid is: daling internationale grondstoffenprijzen + geldverspilling + grootschallige corruptie.

  1. Artikel ‘President Bouterse: “Hoefdraad was bijzondere governor, daarom SRD 80.000”,

In voornoemd artikel worden er geen enkele wapenfeiten genoemd van governor Gilmore Hoefdraad periode 2010 tot heden januari 2016 om de SRD 80.000 te rechtvaardigen.

Econoom Guillermo Samson “wijst erop dat Hoefdraad vijf jaren lang SRD 80.000 heeft verdiend wat neerkomt op circa 1 miljoen Amerikaanse dollar. “Dat geld, wat voor dekking van de munt moest zorgen, heeft hij over de balk gegooid. Het resultaat daarvan is dat er geen vertrouwen is in de economie….…”

“De Centrale Bank van Suriname is materieel verhuisd naar de Surinaamse Postspaarbank  “en zoals we weten zijn het de cambio’s die de rol vervullen van de bank.”

Ahmad Jhawnie

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…