Enkele medewerkers theater Thalia op non-actief

Het bestuur van theater Thalia heeft recentelijk enkele onvolkomenheden ontdekt in de financiële administratie en wel van de periode vóór de sluiting van het theater.

Enkele medewerkers zijn vanwege het onderzoek per direct op non-actief gesteld en er is aangifte gedaan bij de politie. Het onderzoek is momenteel nog gaande. Dit nieuws was een domper op de feestelijke opening van Thalia.

Zaterdag heeft Thalia wederom haar deuren voor het publiek geopend. Nadat in augustus 2018 ontdekt was dat de draagconstructie van het dak gerenoveerd moest worden, werd uit voorzorg het theater gesloten.

De Save Thalia fundraisingscampagne is toen opgezet, waar het bedrijfsleven en de Surinaamse gemeenschap in binnen- en buitenland positief en enthousiast op hebben gereageerd. Hiermee is niet alleen de draagconstructie, maar ook de verouderde elektrotechnische installatie aangepakt. Tijdens deze campagne heeft Suriname laten zien dat Thalia gewaardeerd wordt en moet blijven bestaan.

Het bestuur geeft aan dat de onvolkomenheden geen betrekking hebben op de Save Thalia fundraisingscampagne. De medewerkers die op non-actief zijn gesteld hadden geen toegang tot de ontvangen donaties.

Overige berichten