Enkele contactpersonen van positief bevonden personen in bewaring bij NCCR

GFC NIEUWS- Er zijn personen die woensdag niet aanwezig waren voor de exit screening van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG).

Deze personen zijn opgespoord en in bewaring genomen door het NCCR. Het gaat om contactpersonen van positief bevonden personen, deelde de directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun mee.

Woensdag hebben verschillende contactpersonen van positief bevonden personen hun 15e dag van quarantaine bereikt, zij zijn na de fysieke exit screening uit quarantaine gehaald. Dit waren er totaal 109.

Van de personen die in quarantaine geplaatst worden, gaan de meeste op dag 15 uit quarantaine nadat ze een fysieke exit screening hebben ondergaan, legde Jessurun uit. Er is slechts een kleine groep die symptomen vertoont en in isolatie geplaatst wordt. Van de groep in isolatie test een deel positief voor COVID-19, maar hier hersteld ook een groot deel van.

Afhankelijk van de virale belasting kan een gemiddelde COVID-19 patiënt ongeveer 3 personen besmetten. Een persoon met een lage virale belasting heeft een lage concentratie van het virus in zijn lichaam, waardoor deze persoon ook milde tot geen symptomen zal vertonen; dit geeft vaak onduidelijke resultaten bij de test.

Een persoon met een hoge virale belasting heeft een hoge concentratie van dit virus in zijn lichaam, waardoor deze persoon ernstige symptomen kan ontwikkelen en zo ook meer mensen kan besmetten.

Indien wij in Suriname de preventieve maatregelen niet in acht nemen, zitten wij binnen een maand op meer dan 25.000 COVID-19 patiënten, waarvan er meer dan 500 zullen overlijden aan complicaties.

Overige berichten