fbpx

Elvin van Cosby-show: ‘Geld op een eerlijke manier verdienen is niet schandelijk’

Geoffrey Owens staat al een paar weken niet meer achter de kassa van Trader Joe’s. Hij vond dat hij niet op een normale manier zijn werk zou kunnen doen, nadat bekend was geworden dat hij er werkte.

Owens, in 1983 cum laude afgestudeerd bij de prestigieuze Yale Universiteit, is vooral bekend als Elvin Tibideaux, in de televisieserie ‘The Cosby Show’ schoonzoon van Cliff – Bill Cosby – Huxtable door zijn huwelijk met Sondra Huxtable.

Karma Lawrence, die met haar vrouw boodschappen deed, spotte de acteur achter de kassa van kruidenier Trader Joe’s en schoot een paar snapshots. De Daily Mail bracht het als groot nieuws,  met een spottende ondertoon.

 

Belachelijk

From learning lines to serving the long line! Cosby Show ster Geoffrey Owens gespot als kassier bij Trader Joe’s in New Jersey”, schreeuwde de kop van een artikel over de acteur – kassabediende.

De foto’s gingen viraal waarbij sommige media het spottende toontje overnamen en de Cosby-acteur belachelijk maakten om zijn “ongeschoolde arbeid”. Owens voelde zich gedwongen te vertrekken bij de kruidenier.

In diverse interviews vertelt hij dat hij na de Cosby Show nauwelijks meer heeft geacteerd en vooral leefde van de inkomsten uit herhalingen van de show.

Toen zijn tv-vader in opspraak kwam vanwege vermeend seksueel molest, stopten de herhalingen en daarmee zijn inkomsten. Om zijn rekeningen te kunnen betalen, besloot hij alles aan te pakken wat op zijn pad kwam – ook al was dat een baantje bij Trader Joe’s voor elf dollar per uur.

Niets schandelijks

OOK INTERESSANT
Sinds begin dit jaar meer dan 530 doden in Haïti door rellen en bijna 300 ontvoerd

De media (en personen) die om Owens lachen, zijn niet op de hoogte van de dagelijkse realiteit, schrijft Vox

Media als de Daily Mail en Fox News, die zich vrolijk maken om beroemde acteurs zonder geld, weten bijvoorbeeld niet dat meer dan twee derde van alle SAG-geaffilieerde acteurs minder dan $ 1.000 per jaar verdienen als acteur, meldt Vox.

Ze weten ook niet dat Owens de afgelopen decennia regelmatig heeft geacteerd: naast optredens in theaters was hij vaak op tv te zien als gastacteur.

Niet alleen dat, maar de alumnus van Yale geeft ook acteerlessen op Yale, Columbia, en Primary Stages, de gerespecteerde New York kweekvijver voor acteurs. 

Owens vindt bij nader inzien dat de rel toch een positieve kant heeft: om mensen te laten beseffen dat er niets schandelijks is aan je geld op een eerlijke manier verdienen.