Ellende in ziekenhuizen Italië: Patiënten die verplicht op hun buik liggen en diefstal van geld en telefoontoestellen

GFC NIEUWS- De Italiaanse tv-zender Piazzapulita heeft schokkende beelden verspreid van coronazieken op intensieve zorgen.

Artsen lopen rond in beschermende pakken. Patiënten liggen met hun gezicht naar beneden gedrukt in ziekenhuisbedden. Hun lichamen vastgeketend aan tubes en baxters.

Dokter Daniele Macchini van het Humanitas Gavazzeni-ziekenhuis in Bergamo, die de strijd tegen Covid-19 vergelijkt met een oorlog, hoopt dat de beelden aanzetten tot nadenken.

“Het is niet de bedoeling om mensen te doen panikeren”, zegt hij. “Maar we moeten beseffen dat de bedreiging echt is, klinkt het. “Ik huiver ervan dat de boodschap niet goed overkomt.”

Dokter Macchini vindt het verschrikkelijk dat de mensen het virus wegzetten als ware het een doordeweeks griepje. “Terwijl mensen opscheppen over niet bang zijn, aanwijzingen negeren, protesteren omdat hun routine tijdelijk van streek is, vindt de epidemiologische ramp plaats.”

Het personeel is volgens hem ook uitgeput. En alsof dat niet genoeg is, vindt er geregeld diefstal plaats van bezittingen van artsen en patiënten. Geld en portemonnees, telefoontoestellen, mondmaskers, alles wat men kan gebruiken, wordt door dieven gestolen uit de ziekenhuizen.

Overige berichten