fbpx
Elke Surinamer ouder dan 18 jaar moet voortaan een bankrekening hebben

INGEZONDEN- Elke Surinamer die ouder is dan 18 jaar moet een actief bankrekeningnummer hebben. Net als een geldig identiteitskaart, is ook een bankrekening verplicht.

Het is vooral in deze Covid-19 periode weer eens duidelijk gebleken dat Suriname ver achter is in vergelijking met veel andere landen.

Wij maken nog gebruik van oude allang achterhaalde methoden zoals uitbetalingen van kinderbijslag middels contante betalingen. Ook veel bejaarden moeten vaak genoeg hun AOV op die primitieve wijze in ontvangst nemen. En dat nota bene in het jaar 2020.

Veel kwetsbare mensen worden zo gedwongen om op mensonterende wijze urenlang in de zengende zonnehitte in de rij staan om kruimelgeld van de overheid in ontvangst te nemen. Dat geld is overigens nauwelijks iets waard en dus zo weer op want de prijzen in de winkels zijn hartbrekend gestegen.

Als een ieder zou beschikken over een actieve bankrekening en de administratie van de overheid goed op orde zou zijn, hadden wij deze mensonterende toestanden niet.

Ook het gedoe met de voedselpakketten waarbij vaak genoeg ook financieel arme moeders, grootmoeders, zieken en andere kwetsbaren als het ware gedwongen worden om in de felle zon te wachten in een lange rij, moet stoppen. We leven niet meer in het jaar 1950.

Regeringen hebben het vaak over vooruitgang in ons land. Maar op welvaartsvlak is er geen centimeter vooruitgang geboekt.

De lange rijen de afgelopen periode van kanslozen die noodgedwongen op mensonterende wijze moeten “bedelen” om een voedselpakket of financiële tegemoetkoming, is daar een zuivere illustratie van.

Ik adviseer aan de regering in spe om ervoor te zorgen dat deze respectloze taferelen op de meest korte termijn tot het verleden gaan behoren. Dit kunnen beleidsmakers hun medemens niet aandoen. De banken mogen niemand meer weigeren, een ieder ouder dan 18 moet het recht krijgen op een girorekening!

Als een ieder een bankrekening en een bankpasje heeft kan het geld netjes worden gestort op de rekeningen en behoren deze wantoestanden ook per direct tot het verleden.

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…