fbpx

Elke Surinamer ouder dan 18 jaar moet voortaan een bankrekening hebben

INGEZONDEN- Elke Surinamer die ouder is dan 18 jaar moet een actief bankrekeningnummer hebben. Net als een geldig identiteitskaart, is ook een bankrekening verplicht.

Het is vooral in deze Covid-19 periode weer eens duidelijk gebleken dat Suriname ver achter is in vergelijking met veel andere landen.

Wij maken nog gebruik van oude allang achterhaalde methoden zoals uitbetalingen van kinderbijslag middels contante betalingen. Ook veel bejaarden moeten vaak genoeg hun AOV op die primitieve wijze in ontvangst nemen. En dat nota bene in het jaar 2020.

Veel kwetsbare mensen worden zo gedwongen om op mensonterende wijze urenlang in de zengende zonnehitte in de rij staan om kruimelgeld van de overheid in ontvangst te nemen. Dat geld is overigens nauwelijks iets waard en dus zo weer op want de prijzen in de winkels zijn hartbrekend gestegen.

Als een ieder zou beschikken over een actieve bankrekening en de administratie van de overheid goed op orde zou zijn, hadden wij deze mensonterende toestanden niet.

Ook het gedoe met de voedselpakketten waarbij vaak genoeg ook financieel arme moeders, grootmoeders, zieken en andere kwetsbaren als het ware gedwongen worden om in de felle zon te wachten in een lange rij, moet stoppen. We leven niet meer in het jaar 1950.

BEKIJK OOK
Door macht en belangen taken CBvS uitgehold

Regeringen hebben het vaak over vooruitgang in ons land. Maar op welvaartsvlak is er geen centimeter vooruitgang geboekt.

De lange rijen de afgelopen periode van kanslozen die noodgedwongen op mensonterende wijze moeten “bedelen” om een voedselpakket of financiële tegemoetkoming, is daar een zuivere illustratie van.

Ik adviseer aan de regering in spe om ervoor te zorgen dat deze respectloze taferelen op de meest korte termijn tot het verleden gaan behoren. Dit kunnen beleidsmakers hun medemens niet aandoen. De banken mogen niemand meer weigeren, een ieder ouder dan 18 moet het recht krijgen op een girorekening!

Als een ieder een bankrekening en een bankpasje heeft kan het geld netjes worden gestort op de rekeningen en behoren deze wantoestanden ook per direct tot het verleden.

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.