Elke dag gaan er mensen dood in Suriname, lijkenhuizen vol maar geen vermelding in de media

GFC NIEUWSREDACTIE- Elke dag gaan er veel mensen dood in Suriname na een ziekbed. De lijkenhuizen zijn elke dag gevuld, maar de media maakt hiervan geen melding.

Dit is al zo lang het geval. En het gaat niet om personen die zijn overleden na besmetting met het coronavirus. Dat er overlijdensgevallen zijn, hoort nu eenmaal bij het leven, net als geboorten.
Er gaan in de wereld en ook in Suriname jaar in en jaar uit veel meer mensen dood door hart- en vaatziekten, kanker, overgewicht, malaria, griep, dementie, ondervoeding, diabetescomplicaties en tal van andere kwalen.
Maar waarom wordt er elke dag in de media melding gemaakt van het aantal coronadoden? Zijn de andere doden dan minder belangrijk?
Dat beweren ondernemers die niet meer mee willen doen met de coronamaatregelen en hun zaken gewoon weer open willen gooien. Ze zijn de verplichte sluitingen meer dan zat.
Ze vinden dat de media mensen nodeloos bang maakt door steeds weer berichten te publiceren over het aantal coronadoden in Suriname.
Volgens hen geneest meer dan 99 procent van de mensen na coronabesmet te zijn.
“Jullie schrijven toch ook niet elke dag op jullie nieuwssite hoeveel mensen het leven hebben gelaten door andere ziekten?”
“U mag weten dat die aantallen veel hoger liggen. De mortuaria liggen vol! Maar hoe erg het ook is voor die mensen en hun nabestaanden, het leven gaat gewoon door”, zo wordt gemopperd tegenover GFC.
Ze doen een beroep op de media om het coronagedoe niet meer zoveel aandacht te schenken.