fbpx

Studie: elke dag 1 eetlepel olijfolie reduceert kans op kanker, hart – en vaatziekten en luchtwegaandoeningen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Dat het consumeren van olijfolie veel gezondheidsvoordelen met zich kan meebrengen wordt wederom bewezen door een studie die is gepubliceerd in the Journal of the American College of Cardiology.

Inname van meer dan 7 gram olijfolie per dag wordt door de researchers in verband gebracht met een lager risico op sterfte aan kanker, hart- en vaatziekten, neurodegeneratieve ziekten en luchtwegaandoeningen.

De Europese topexpert op het gebied van afslanken en verjonging Jonathan Clarke, vertelt vanuit Duitsland aan GFC Nieuws dat dit het zoveelste onderzoek is dat aantoont dat het verstandig is om dagelijks voldoende olijfolie te nuttigen.

BEKIJK OOK GFC NIEUWS: Zonnebloemolie maakt extra dik en is ongezond

De topexpert die ook een belangrijke adviseur is van Constantin, benadrukt dat hij voorstander is van het gebruik van koudgeperste olijfolie.

BEKIJK OOK
Onderzoek toont aan dat plattelandsbewoners 19% meer risico op hartfalen hebben dan stedelijken

“Neem dagelijks 1 of 2 volle eetlepels extra vierge olijfolie van een goed kwaliteitsmerk rauw in, dan krijg je ruim meer dan 7 gram naar binnen”, stelt Jonathan Clarke.

Uit de studie bleek ook dat het vervangen van boter, zuivelvet, margarine en mayonaise door een equivalente hoeveelheid olijfolie, ook gepaard gaat met een lager risico op sterfte.

Bekijk hier alle publicaties van gezondheidsexpert Jonathan Clarke.