fbpx
Elias spreekt personeel Regionaal Wanica Ziekenhuis toe

GFC NIEUWS- De minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, stak het personeel van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) een hart onder de riem vanwege het veel besproken Covid-19 virus.

Hij deelde het personeel mee dat zij niet angstig hoeven te zijn en de hygiëne en veiligheidsvoorschriften in acht dienen te nemen afkomstig van de specialisten.

“Het belangrijkste waarmee ik jullie wil aanmoedigen is, volg de instructies van de deskundigen”, aldus de bewindsman. Deze toespraak vond plaats in aanwezigheid van de algemeen directeur van RZW, Jason van Genderen en het personeel van RZW.

Verder legde de minister uit wat het Covid-19 virus is en deelde hij het personeel mee dat niet alleen in het RZW Covid-19 patiënten behandeld zullen worden, maar ook in de andere ziekenhuizen.

Er zullen vijftig Cubaanse artsen gehaald worden die zullen meehelpen de aanpak tegen het Covid-19 virus in goede banen te lijden en tot een minimum te beperken. Deze artsen zullen resideren in het Wanica Guesthouse, dat binnen een tijdsbestek van twee weken af zal zijn.

Na de toespraak van de bewindsman werd het personeel in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen indien er onduidelijkheden of bezorgdheden waren.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)