fbpx

Elias bezoekt Nationale Bloedbank en het Surinaams Rode Kruis

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft een werkbezoek gebracht aan het Surinaamse Rode Kruis en de Nationale Bloedbank. Tijdens dit bezoek gaf de directeur van het Surinaams Rode Kruis, Thea Smith, een korte uiteenzetting over de werkzaamheden van de stichting. Ook de directeur van de Nationale Bloedbank, Maria Tjon A Lo,i kwam aan het woord. Zij gaf in haar presentatie aan dat het donoren bestand van de Bloedbank momenteel gesteld is op 5500 en dat dit aantal nog lang niet voldoende is. De Bloedbank mikt op een donoren bestand van 11.000 actieve leden.

De voorzitter van het Stichtingsbestuur van de Rode Kruis, Malti Adhin, benadrukte dat het Rode Kruis zich met veel meer bezighoudt dan bloeddonaties. Enkele van de programma’s waarmee de Bloedbank zich ook mee bezighoudt zijn road- en hotel safety en het vergroten van de bewustwording onder de binnenlandbewoners met betrekking tot beter bouwen.

BEKIJK OOK
Drugs - en diefstalverdachten aangehouden tijdens politie-inval

De bewindsman gaf aan blij te zijn met het SRK als partner en deelde de leiding mee dat hij met de weinige middelen die beschikbaar zijn, zoveel mogelijk zal proberen te bewerkstelligen voor het ministerie als ook haar partners. Na de presentaties mocht de minister zich oriënteren op de verschillende afdelingen van het Surinaams Rode Kruis en de Nationale Bloedbank.(GFC)