fbpx
Elf Inheemsen in Sipaliwini Savanne besmet met het coronavirus

GFC NIEUWS- In het dorp Sipaliwini Savanne, aan de zuidgrens van Suriname, zijn 11 inheemsen besmet met het coronavirus.

Het medisch team dat zondag daar naartoe zou gaan, kon niet vertrekken omdat de landingsbaan door de vele regens onbegaanbaar is geworden en er geen vliegtuigen kunnen landen.

Gelukkig vertoont niemand ernstige verschijnselen en ze worden dagelijks gecontroleerd door de plaatselijke zuster zegt directeur Herman Jintie van de Medische Zending.

Zolang de mensen lichte verschijnselen tonen, blijven ze in hun dorp. Maar mocht de ziekte verergeren, zullen ze met spoed overgebracht worden naar Paramaribo.

Overste Danielle Veira zegde toe om het medisch team vrijdag aanstaande per helikopter te vervoeren naar Sipaliwini Savanne. Twee artsen en een broeder zullen twee weken verblijven in het gebied om de zieken bij te staan.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…