Elektriciteitsvoorziening Wageningen uit voorzorg stopgezet wegens wateroverlast

GFC NIEUWSREDACTIE- De elektriciteitsvoorziening Wageningen is vanmorgen om 08.00 uur uit voorzorg uitgeschakeld, omdat de Nickerierivier nabij de centrale na zware regenval in de ochtend buiten haar oevers is getreden.

Vanuit de beheerder van de centrale te Wageningen kwamen hedenochtend rapportages dat het water de centrale reeds binnen stroomt.

De kabels die vanuit de centrale lopen die de stroom moeten transporteren, liggen onder water. De generatoren werden daarom om veiligheidsredenen meteen uitgeschakeld.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Haast alle coronabesmettingen in Suriname vinden thuis, op het werk en in binnenruimtes plaats

Elektriciteit en water vormen een levensgevaarlijke combinatie en ook om schade in de opwekcentrale te voorkomen is de opwekking in Wageningen stil gelegd. Ongeveer 860 huishoudens en bedrijven zijn hierdoor verstoken van elektriciteit.

Zodra het water is weggetrokken kunnen de technici van de EBS nagaan hoe de opwekking weer op te starten. In de tussentijd vraagt de EBS aan de gemeenschap te Wageningen om geduld en begrip voor de situatie.

Overige berichten