fbpx
Elektriciteitstarieven niet verhoogd

GFC NIEUWS- De afgelopen periode is er in de media de roep geuit dat de elektriciteitstarieven verhoogd zijn; het laatste is niet correct.

De Energie Bedrijven Suriname (EBS) wil het volgende aangeven: Als gevolg van diverse omstandigheden is er bij een aantal klanten de meterstand voor lange tijd niet opgenomen, maar heeft er een berekening plaats gevonden op basis van de laatste opgenomen meetgegevens. De EBS is de afgelopen periode gestart met het inlopen van deze achterstallige opnamen.

Vanwege het huidig staffel systeem komen deze specifieke klanten mogelijk in een hogere categorie, met als gevolg hogere verbruikskosten.

Mag de klant, na zelf evaluatie van zijn verbruiksgedrag, de indruk hebben dat zijn verbruikskosten hoger zijn, kan hij de meteropname zelf doen en daarmede een herberekening aanvragen bij de EBS.

Herberekeningen kunnen momenteel bij voorkeur aangevraagd worden via het email adres [email protected] en het telefoonnummer 175.

Aan klanten worden beleefd verzocht om over het algemeen de meterstand zoveel als mogelijk zelf door te geven via de diverse kanalen: sms, 175, online via www.nvebs.com.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.