fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

‘Elegant, geraffineerd, kwaliteitsmateriaal’: experts zien geen verschil tussen schoenen van 20 en 600 dollar

Een groep mode-experts liet onbedoeld zien wat een duur merk vaak is: gebakken lucht die zijn waarde ontleent aan de ophef die er omheen gecreëerd wordt.

Payless is een echt merk – van goedkope dames-, heren- en kinderschoenen. Om de gebakken lucht-theorie te bewijzen, huurde het bedrijf een voormalige Armaniwinkel in Santa Monica (Californië) en vestigde daar het nepmerk Palessi.

Aan de zelfbenoemde modedeskundigen die voor de grand opening waren uitgenodigd, werden de goedkope Paylessschoenen gepresenteerd als dure, exclusieve modellen. De fashionistas waren verrukt en telden probleemloos honderden dollars neer voor schoenen die normaliter weggaan voor twee tientjes.

OOK INTERESSANT
Wervelende dans- zangoptredens en boekoverhandigingen tijdens Apravasi Milan

Opgewonden trendsetters kwetterden kreetjes als “elegant”, “geraffineerd” en “duidelijk gemaakt van uitstekend kwaliteitsmateriaal”.

Helemaal onbetaalbaar waren de geschokte uitdrukkingen op de gezichten van de experts, toen zij erachter kwamen dat zij in het ootje genomen waren. De honderden dollars die zij per schoen betaald hadden, kregen zij eerlijk terug, met een paar gratis echte Payless’ als goedmakertje.