fbpx

Eindelijk praktijklokaal voor Scholengemeenschap Maho

De opening van het praktijklokaal van de Scholengemeenschap Maho in Saramacca heeft donderdag plaatsgevonden.

De Scholengemeenschap Maho is de enige middelbare school in Saramacca en is gestart op 19 januari 2015. De leiding van de school is zeer blij met het praktijklokaal.

Voorheen moesten studenten naar de stad reizen voor proeven bij de vakken Natuurkunde, Scheikunde en Biologie. Nu is alle gemak van een praktijklokaal te vinden op 1 locatie. Met de komst van het praktijklokaal besparen de studenten tijd en moeite.

In 2018 is het project met als doel het bouwen van een praktijklokaal door de scholengemeenschap ingediend bij Staatolie Maatschappij Suriname. Na goedkeuring van het project, hebben een team van docenten met begeleiding van Stichting Projecta Suriname in samenwerking met leerlingen van de school en het Aannemingsbedrijf SL Group het praktijklokaal tot stand gebracht. Eind september is een aanvang gemaakt met de bouwwerkzaamheden.

BEKIJK OOK
Suriname vertegenwoordigen op U20 vrouwen WK eer voor Mijensa Rensch

Na de toespraken van de verschillende vertegenwoordigers, vond de onthulling van het naambord plaats, gevolgd door een rondleiding in het lokaal. Tijdens de rondleiding zijn ook demonstraties gehouden door leerlingen van de school.