Einde van de wereld — kip is op bij KFC (rustig maar: alleen in Engeland)

Nationale noodtoestand in Engeland, paniek en woede in Londense straten. Het gaat dan ook om een enorm probleem dat wonder boven wonder nog niet heeft geleid tot relletjes in het Britse parlement.

 

Wat is er aan de hand? Een groot aantal KFC’s in Londen blijft vandaag gesloten: de Engelse hoofdstad heeft een tekort aan kippetjes.

Vanuit het hele land kwamen wanhopige meldingen van fast food-junks die voor gesloten deuren stonden.

Het probleem? “We werken met een nieuwe partner voor de levering, maar zij hebben een paar kinderziektes”,  legt een woordvoerder uit.

“Verse kip naar 900 restaurants in het hele land brengen is behoorlijk ingewikkeld” voor de nieuwe partner, koerier DHL, die nota bene had beloofd “een nieuwe standaard” voor leveringen te zullen neerzetten, maar nu met het schaamrood op de kaken excuses moest aanbieden en waardoor het grootste deel van de restaurants gesloten blijft.

Niet iedereen nam het gemis even gemoedelijk op: “What the cluck zijn jullie aan het doen?” en “Het is in feite het einde van de wereld!” jammerden 4-piece-fans.

Dit is overigens niet de eerste keer dat KFC de klant tot wanhoop drijft. Pas slechts negen jaar geleden, de wonden zijn nog nauwelijks geheeld, stonden mensen met het kwijl in de mond voor KFC’s die niet konden – of wilden – leveren.

Overige berichten