Einde registratie scholieren danskampioenschappen ‘Tjar eng waka’

De vereniging International Rotation (IR Ent.) heeft zicht dit jaar voorgenomen om na lang weer de Scholieren Danskampioenschappen te organiseren (SDK) genaamd ‘TJAR ENG WAKA’.

IR Ent. bestaat er pas en houdt zich bezig met het organiseren van educatieve en recreatieve activiteiten voor jongeren.

Op 8 juni 2019 zal het gebeuren. Er zal een selectie zijn van 15 scholen op VOJ en VOS niveau die zullen strijden voor de titel. De hoofdprijs is SRD 20.000 met een eigendomstrofee en wissel trofee. De 2e prijs komt in aanmerking voor SRD 10.000 en de 3e prijs komt in aanmerking voor SRD 7.500.

De organisatie heeft de distributie van de inschrijfformulier al laten plaatsvinden, en de groepen kunnen zich tot en met Vrijdag 15 februari 2019 nog inschrijven voor dit evenement.

Na dit 1ste traject zullen de 15 scholen geselecteerd worden waarna er een Algemene Teach In wordt gehouden. De groepen zullen hard moeten trainen om zich van hun beste zijde te bewijzen tijdens deze dag in het Anthony Nesty Sporthal.

De organisatie IR ent. is momenteel druk bezig met het zoeken van sponsoren en donoren van dit event. Verder zal er een professionele beoordelings team in elkaar gezet worden om het beste team te kiezen. De scholieren en de directie van de verschillende scholen zijn heel erg enthousiast met het weer in leven roepen van dit event in de gemeenschap.

Met dit event tracht de organisatie talenten te identificeren dan wel te bevorderen van jongeren in Suriname.

Projectco√∂rdinator Acheber Jamin zegt dat dit event een heel goede manier is om jongeren in de schoolbanken op recreatie niveau bezig te houden. Dat is ook de rede waarom het thema van dit event luidt: “No Drugs, But Dance”.

Er zitten veel talenten verscholen bij onze eigen jongeren in de Surinaamse gemeenschap. Met de ondersteuning van de verschillende stakeholders in de samenleving zal dit een jaarlijks terugkerend evenement worden.

Overige berichten