fbpx
Facebook Pagelike Widget

Eigenaren winkels en bedrijven die prijzen op criminele wijze verhogen moeten binnenkort in de cel

INGEZONDEN- Eigenaren van supermarkten, andere bedrijven en importeurs die hun prijzen op slinkse en criminele wijze verhogen, moeten binnenkort de gevangenis in.

Het is evident dat de recent, tijdelijk verhoogde wisselkoersen invloed hebben op de prijzen in de winkels. Maar nog duidelijker is dat de prijsverhogingen die vorige maand,  kort daarvoor en ook daarna door winkeliers en andere bedrijven zijn doorgevoerd, absoluut niet daarmee in verhouding staan.

Sommige winkeliers, importeurs en bedrijven hebben simpelweg op schandalige wijze misbruik gemaakt van de koerssituatie door hun prijzen dikwijls te verdrievoudigen. Zij zijn daar heel erg handig in. Het argument van  verhoogde wisselkoersen wordt maar al te vaak als vals argument uitgebuit.

Natuurlijk zijn er ook winkeliers, importeurs en andere bedrijven die zich niet hieraan schuldig maken en zich houden aan redelijke normen, maar die zijn helaas erg schaars. 

Het is de regering die ons als arme burgers zou moeten beschermen tegen deze criminele uitbuiters. Diefstal kent veel vormen. Zo kan een dief je huis binnendringen en je kostbare spullen stelen.

Maar er zijn ook andere, slinkse manieren om je schuldig te maken aan diefstal en ernstig misbruik.

Ik zie bepaalde handelaren als ordinaire dieven die erop uit zijn om de inhoud van mijn en uw portemonnee leeg te plunderen. Deze lui moeten binnenkort worden opgesloten in de gevangenis want dat is een criminele daad.

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…