fbpx

Eigenaren winkels en bedrijven die prijzen op criminele wijze verhogen moeten binnenkort in de cel

INGEZONDEN- Eigenaren van supermarkten, andere bedrijven en importeurs die hun prijzen op slinkse en criminele wijze verhogen, moeten binnenkort de gevangenis in.

Het is evident dat de recent, tijdelijk verhoogde wisselkoersen invloed hebben op de prijzen in de winkels. Maar nog duidelijker is dat de prijsverhogingen die vorige maand,  kort daarvoor en ook daarna door winkeliers en andere bedrijven zijn doorgevoerd, absoluut niet daarmee in verhouding staan.

Sommige winkeliers, importeurs en bedrijven hebben simpelweg op schandalige wijze misbruik gemaakt van de koerssituatie door hun prijzen dikwijls te verdrievoudigen. Zij zijn daar heel erg handig in. Het argument van  verhoogde wisselkoersen wordt maar al te vaak als vals argument uitgebuit.

Natuurlijk zijn er ook winkeliers, importeurs en andere bedrijven die zich niet hieraan schuldig maken en zich houden aan redelijke normen, maar die zijn helaas erg schaars. 

BEKIJK OOK
Santokhi in vergadering met Caricom-jongeren

Het is de regering die ons als arme burgers zou moeten beschermen tegen deze criminele uitbuiters. Diefstal kent veel vormen. Zo kan een dief je huis binnendringen en je kostbare spullen stelen.

Maar er zijn ook andere, slinkse manieren om je schuldig te maken aan diefstal en ernstig misbruik.

Ik zie bepaalde handelaren als ordinaire dieven die erop uit zijn om de inhoud van mijn en uw portemonnee leeg te plunderen. Deze lui moeten binnenkort worden opgesloten in de gevangenis want dat is een criminele daad.

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.