fbpx

Eigenaar supermarkt Best Mart schrikt zelf van hoge prijs kool, wisselkoers is de oorzaak

GFC NIEUWS-11/12/20-  De eigenaar van de veelbezochte supermarkt in Paramaribo- Noord, Best Mart, is zelf geschrokken van de prijs waarvoor kool in zijn zaak wordt verkocht. Recent is er op sociale media ophef ontstaan over de prijs van een kool: SRD 140,- .

Hij zegt aan GFC Nieuws dat er in zijn supermarkt ruim 25.000 items worden verkocht en onmogelijk zelf alle prijzen kan controleren of bepalen.

“De oorzaak van de hoge prijs voor deze kool is simpelweg de hoge wisselkoers voor de Amerikaanse dollar en de euro en beslist niet dat er woekerwinsten worden gemaakt. Absoluut niet!” 

“De importeurs die deze groenten uit het buitenland halen moeten steeds meer Surinaamse dollars neertellen voor buitenlands geld. Wanneer deze items vervolgens worden aangeleverd bij de supermarkten wordt dat uiteraard in de prijs verwerkt. Ook wij winkeliers moeten veel meer betalen voor het inkopen”.

BEKIJK OOK
SWM ontkracht berichten dat water besmet is met virussen

“In de winkels waar deze groenten worden verkocht, zijn de prijzen net zo hoog”, aldus de Best Mart – eigenaar tegenover GFC.

Ook andere Chinese winkeliers laten weten dat zij niet steeds de schuld moeten krijgen wanneer producten tegen een hoge prijs worden aangeboden. “Wij hebben al vaker laten weten dat de hogere wisselkoersen van invloed zijn op de prijzen. Maar helaas dringt dat nog niet bij een ieder door”, aldus de winkelondernemers.

De voorzitter van de Surinaamse Consumentenbond Rudy Balker heeft vaker toegegeven dat de wisselkoersen voor buitenlandse valuta medebepalend zijn voor de tarieven.