Eigenaar reisbureau ingesloten voor oplichting seniorenburgers

Een voorzitter van een Soos voor seniorenburgers deed op vrijdag 18 mei aangifte tegen de 30-jarige Eon V. voor oplichting op het politiebureau van het ressort Nieuwe Haven. Ruim 60 seniorenburgers zouden op maandag 21 mei een cruise van tien dagen maken naar Miami vanuit Orlando.

Eon, die eigenaar is van een reisbureau, overhandigde op 18 mei de tickets van de senioren aan de voorzitter. Wat de voorzitter en de seniorenburgers niet wisten, was dat het ging om credit tickets.

De eigenaar die zogenaamd ook met de groep zou afreizen, stuurde op zaterdag 19 mei een bericht via WhatsApp naar de voorzitter met de mededeling dat zijn visum niet is goedgekeurd, waardoor hij alle tickets, inclusief die van de senioren, heeft geannuleerd. Na het bericht heeft Eon niets meer van zich laten horen.

De seniorenburgers die de eigenaar hadden betaald voor de trip, vertrouwden de zaak niet en deden toen aangifte. Bij verificatie bleek dat de eigenaar van het reisbureau slechts reserveringen had gedaan, maar nooit de betaling heeft verricht.

Eon werd opgespoord en aangehouden.(GFC)