Eigenaar ananasfabriek Redi Doti draagt aandelen over

GFC NIEUWS-De eigenaar van Bio Pineapple Suriname, Ruud Souverein, heeft besloten alle aandelen over te dragen aan de huidige directeur van de fabriek Marchano Stuger.

Het project heeft veel steun gehad van velen, maar het afgelopen half jaar is ook gebleken dat in verschillende geledingen in het land er onvoldoende steun is voor de bijdrage van Souverein.

Mede als stimulering van de lokale gemeenschappen is gekozen voor overdracht van het ‘ownership’ zodat het eigendom ook daadwerkelijk in handen is van de locale bevolking.

Doel van Souverein is nooit geweest om winstmaximalisatie te bereiken. Altijd heeft voorop gestaan dat geholpen wordt met de ontwikkeling van de agrarische sector en de gemeenschappen in het gebied. Om die ontwikkeling niet in de weg te staan heeft Souverein dus gekozen om afstand te doen van de aandelen, wordt gemeld in een persbericht.

Stuger zal in overleg met de verschillende geledingen bekijken welke stappen genomen kunnen worden om de ananasindustrie in Suriname een boost te geven. Daar is heel veel voorwerk in gedaan in de zin van aantrekken van boeren, training van de boeren, certificering van die boeren, investeringen in de fabriek en equipment, procesverbetering en productontwikkeling in de fabriek en afzet.

Op verzoek van het management van de fabriek zal Souverein zich zonodig blijven inzetten bij de ontwikkeling van de ananasindustrie.

Overige berichten