fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Eigen persbureau voor Surinaamse diasporagemeenschap

GFC NIEUWS- Diaspora Persbureau is een feit. Hiermee is de Surinaamse diaspora in Europa voorzien van een eigen persbureau.
Een groot deel van de Surinaamse diaspora is woonachtig in Nederland (ruim 380.000), gevolgd door Frankrijk/Frans- Guyana en België.
Het persbureau is een initiatief van enkele personen en organisaties in Nederland, België, Frankrijk/Frans- Guyana, Engeland, Duitsland en Zwitserland. Het persbureau staat onder supervisie van Eric Mahabier.
Diaspora Persbureau zal de dagbladen, radio- en televisiezenders, nieuwssites en overige media in Nederland en in Suriname voorzien van nationale en internationale berichten en artikelen. Een netwerk van journalisten, verslaggevers, columnisten, schrijvers en wetenschappers is bereid gevonden als vrijwilliger de diasporagemeenschap van informatie te voorzien.
De aandacht ligt overwegend op nieuws van en voor de Surinaamse gemeenschap in Europa. Daarbij gaat het onder meer om berichten en artikelen over dagelijkse gebeurtenissen, economie, politiek, onderwijs, human interest, wetenschap en o.a. ontwikkelingen op het gebied van technologie, kunst, muziek, literatuur en milieu en duurzaamheid. Verder komen personen met bijzondere maatschappelijke prestaties in interviews aan het woord en krijgt een ieder met vernieuwende ideeën voor de samenleving ook de gelegenheid hun zegje te doen.
Diaspora Persbureau is het nieuwsagentschap van de Surinaamse diaspora. Het is niet alleen bedoeld voor personen van Surinaamse afkomst waar ook ter wereld, maar ook voor degenen die affiniteit hebben met het culturele en historische erfgoed van Suriname en ook voor ondernemers, die in Suriname willen ondernemen.

OOK INTERESSANT
WHO dringt aan op actie in Suriname: “Verbouw voedsel, geen tabak”