fbpx
Eigen centrum Tennisbond krijgt gestalte

Het tenniscentrum van de Surinaamse Tennisbond (STB) krijgt gestalte.

Op het terrein aan de Librastraat te Flamingo Park, is er al dagen bedrijvigheid met grondverzet werkzaamheden om het perceel bouwklaar te maken.

Voor dit terrein dat jaren geleden van de overheid verkregen werd, zijn er 5 banen geprojecteerd.

Eindelijk kan met de realisatie van een eigen huis voor de STB worden aangevangen na verkregen donaties van de International Tennis Federation (ITF) aangevuld met nationale bijdragen van Baitali Group, Grassalco, Staatsolie, Olibis, Vabi, Haukes Construction, Kuldipsingh en Cali’s Roofing.

Met een eigen centrum kunnen er meer en gerichter activiteiten ontplooid worden die met de tennisactiviteiten van de lidorganisaties moeten bijdragen om het Surinaamse tennis naar een hoger niveau te tillen.

In de eerste fase zullen er 2 banen aangelegd worden met belichting en riolering, de omrastering geplaatst worden en een kantoorruimte opgezet worden die als secretariaat en vergaderruimte zal fungeren.

Om toernooien adequaat te kunnen organiseren en logistisch, zou het ideaal zijn om tenminste gelijk 3 banen te realiseren.

Na de grondvoorbereiding op de eerste bouwwerkzaamheden, zal de eerste steenlegging heel binnenkort ceremonieel plaatsvinden en media-aandacht krijgen.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…