fbpx
Eid Ul Adha slachtingen aangepast aan Covid-19-maatregelen

GFC NIEUWS- In verband met de komende Eid Ul Adha viering van 31 juli tot en met 2 augustus heeft het directoraat Veeteelt verschillende moslim organisaties uitgenodigd om de mogelijkheden te bespreken omtrent de slachtingen van runderen en kleine herkauwers en de daarbij verplichte officiële keuringen.

Hierbij is duidelijk gesteld, dat gezien de momenteel heersende Covid-19-situatie in Suriname, de slachtingen en keuringen niet op dezelfde wijze als de voorgaande jaren kunnen geschieden.

Het aandoen van verschillende moskeeën is een gevaar voor de keurmeesters en de moskeegangers. Tevens is het samenscholingsverbod van de overheid nog steeds van kracht en wederom bijgesteld naar 5 personen.

Vanwege de Covid-19-crisis hebben de twee grootste Islamitische organisaties hun leden geadviseerd, in 2020 de slachtingen tijdens het offerfeest over te slaan. Het aantal slachtingen voor het offerfeest zal dit jaar dus sterk afnemen, in vergelijking met de vorige jaren.

Derhalve zal het slachten van runderen en kleine herkauwers tijdens Eid Ul Adha 2020 uitsluitend toegestaan zijn in slachthuizen die daartoe een vergunning van de Veterinaire Diensten van LVV hebben, te weten:
– Surebeef
– Het Openbare Slachthuis Nickerie
– Het slachthuis van dhr. Jahangier te Lelydorp (Jahangier en Zonen)

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.