fbpx

Effect total lockdown na 22 juni duidelijk

GFC NIEUWS- Het effect van de total lockdown zullen wij pas echt uitgewerkt door de epidemiologen op papier zien na dag 22 juni als eenieder zich houdt aan de verscherpte maatregelen.
De total lockdown geldt van maandag 8 juni en duurt twee weken lang, dus tot 22 juni.
Twee weken total lockdown houdt in dat het medisch team, deskundigen en de diverse branches van de medische sector zullen focussen op het zoveel als mogelijk indammen van de Covid-19 uitbraak in ons land, zegt de directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jesserun.
“Iedereen moet thuis zijn. In deze periode kan het medische team de contactpersonen van de positief geteste mensen makkelijker tracen en de transmissie keten doorbreken. Covid-19 moet beheersbaar gehouden worden. De medewerking van de totale samenleving wordt gevraagd.”
Essentiële diensten zijn in drie groepen verdeeld: essentiële diensten die individuele dispensatiebrieven nodig hebben (dispensatiebrieven op naam), essentiële diensten die een algemene dispensatiebrief behoeven met een namenlijst als bijlage en essentiële diensten die geen dispensatiebrief behoeven.
Binnen deze twee weken zullen er nieuwe gevallen erbij komen, benadrukte Jesserun, maar betekent niet dat de total lockdown niet werkt.

BEKIJK OOK
Inschrijving awardwedstrijd voor kleine landbouwers van start