fbpx
Effect total lockdown na 22 juni duidelijk

GFC NIEUWS- Het effect van de total lockdown zullen wij pas echt uitgewerkt door de epidemiologen op papier zien na dag 22 juni als eenieder zich houdt aan de verscherpte maatregelen.

De total lockdown geldt van maandag 8 juni en duurt twee weken lang, dus tot 22 juni.

Twee weken total lockdown houdt in dat het medisch team, deskundigen en de diverse branches van de medische sector zullen focussen op het zoveel als mogelijk indammen van de Covid-19 uitbraak in ons land, zegt de directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jesserun.

“Iedereen moet thuis zijn. In deze periode kan het medische team de contactpersonen van de positief geteste mensen makkelijker tracen en de transmissie keten doorbreken. Covid-19 moet beheersbaar gehouden worden. De medewerking van de totale samenleving wordt gevraagd.”

Essentiële diensten zijn in drie groepen verdeeld: essentiële diensten die individuele dispensatiebrieven nodig hebben (dispensatiebrieven op naam), essentiële diensten die een algemene dispensatiebrief behoeven met een namenlijst als bijlage en essentiële diensten die geen dispensatiebrief behoeven.

Binnen deze twee weken zullen er nieuwe gevallen erbij komen, benadrukte Jesserun, maar betekent niet dat de total lockdown niet werkt.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)