fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Eerwraak: Tienerzussen vermoord in Pakistan nadat ze man kusten

GFC NIEUWS- De politie heeft een klopjacht gelanceerd naar aanleiding van de moord op twee tienermeisjes die werden gezien terwijl ze een man kusten in een video die viraal ging op sociale media.
De Pakistaanse politie gelooft dat de video een jaar geleden is opgenomen in het door oorlog verscheurde noordwestelijke deel van Noord-Waziristan, maar pas onlangs is geüpload op sociale media.
De meisjes werden vorige week vermoord in het uiterst conservatieve en door oorlog verscheurde noordwestelijke gebied van Noord-Waziristan in wat volgens de politie een daad van “eerwraak” was.
“De slachtoffers waren zussen, geïdentificeerd als Jasima Bibi en Saeeda Bibi”, zei de politiechef van Noord-Waziristan, Shafiullah Gandapur.
Hun familie was verdreven door een militaire operatie tegen militanten in hun woonplaats, zei hij.
Hij zei dat de man die werd gefilmd terwijl ze hen kuste in een video van 44 seconden, maandag werd gearresteerd samen met een vriend die volgens de politie de video heeft geüpload, maar de politie denkt dat de verdachte van de moord naar Karachi, de grootste stad van Pakistan, is gevlucht.
De politie zei ook dat de vader en de oom van de meisjes waren gearresteerd op verdenking van het verbergen van de moord en het bewijs.
De moord is de eerste spraakmakende strafzaak die wordt vervolgd in de voorheen autonome stamregio, waar ultraconservatieve gebruiken een grote uitdaging vormen voor de politie.
Pakistan heeft de politierechtspraak in 2018 uitgebreid tot het gebied en heeft een einde gemaakt aan meer dan een eeuw van relatief autonome heerschappij in een regio die door Taliban- en Al-Qaeda-militanten wordt gebruikt om aanslagen te plegen in Pakistan en het naburige Afghanistan.
De politie zei dat de familieleden en buurtbewoners van de meisjes geen zaak wilden laten registreren vanwege “lokale tradities”, dus werd de politie de klager in de zaak.
Elk jaar worden er in Pakistan duizenden gevallen van geweld tegen vrouwen waarvan wordt aangenomen dat ze “beschadigde” familie-eer hebben geleden, gemeld en nog veel meer worden niet gemeld, zeggen rechtenorganisaties.
Pakistan heeft in 2016 wetgeving uitgevaardigd ter bescherming tegen “eerwraak”.

OOK INTERESSANT
EZ besteedt wederom aandacht aan etikettering