fbpx
Eerste zwarte Afrikaanse vrouw bereikt top Mount Everest

De Zuid-Afrikaanse bergbeklimmer, Saray N’kusi Khumalo, bereikte op 19 mei als eerste zwarte Afrikaanse vrouw de top van Mount Everest.

De 47-jarige Khumalo wil nu als eerste zwarte Afrikaanse vrouw de top van de ‘seven summits’, dat zijn de zeven hoogste bergen per continent bereiken. Het gaat om de hoogste toppen in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, Azië, Europa, Antarctica en Australazië. Ook wil ze de hoogste toppen in Noord- en Zuidpool bereiken.

Khumalo is hard op zoek naar sponsors om haar avonturistische plannen uit te kunnen voeren. Zij is hoopvol gestemd: “geef nooit op. Probeer altijd om beter te zijn dan je eerder was. Ik geloof dat de rest dan zelf zal volgen”, zegt ze.

Het heeft volgens Khumalo lang geduurd voordat zwarte vrouwen die uitdaging aangingen, zegt ze ter bemoediging van Afrikaanse vrouwen om hun dromen te verwezenlijken.

Een deel van de gelden die Khumalo, die in 2014 startte met het beklimmen van Mount Everest, gaat naar kindertehuizen in Zuid-Afrika.

Meer

Minder rimpels door groenten en fruit

Een gezonde voeding helpt rimpels te voorkomen. Maar enkel bij vrouwen. En alleen als ze geen wijn drinken, schrijft gezondheid.be. Vrouwen die geen rimpels willen,…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Minder rimpels door groenten en fruit

Een gezonde voeding helpt rimpels te voorkomen. Maar enkel bij vrouwen. En alleen als ze geen wijn drinken, schrijft gezondheid.be. Vrouwen die geen rimpels willen,…

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…