fbpx

Eerste wetenschappelijk ontworpen pizza naar slagveld: ‘Als je honger hebt, is hij heerlijk’

De eerste wetenschappelijk bereide pizza is onderweg naar Amerikaanse legerbases over de hele wereld. Soldaten hebben behoefte aan energierijk voedsel, en de gebruikelijke legerhap krijgt qua smaak niet bepaald militaire handen op elkaar.

Dus gaf generaal Colin Powell, ooit voorzitter van de gezamenlijke stafchefs, opdracht tot het ontwerpen van smakelijker krachtvoer.

Legerwetenschappers kropen voor het uitvoeren van deze opdracht (letterlijk) door de inhoud van vuilnisbakken om te achterhalen wat de verdedigers van het vaderland graag aten, voegden de uitkomsten van dat onderzoek bij een grootschalige enquête en kwamen tot de unanieme conclusie: pizza.

Het oordeel van burgers die een schijfje mochten proeven van het gebak dat na jaren onderzoek en experimenteren resulteerde, varieert van “niet slecht” tot “lijkt op iets dat ik in de schoolkantine kreeg”. David Accetta, woordvoerder van het directoraat Gevechtsvoeding van het gevechtsvoer, kan leven met deze beoordeling.

“Je moet niet vergeten,” zegt hij, “dat deze pizza is ontworpen om gegeten te worden als je nat, koud en hongerig bent. Dan smaakt hij beter.”

OOK INTERESSANT
Beschuldigingen Britse politie