fbpx

Eerste virtuele oceaanconferentie in Suriname

GFC NIEUWS- Na 2 succesvolle jaren van March for the Ocean (M4O) in Paramaribo was het de bedoeling van de Green Heritage Fund Suriname (GHFS) om met dit evenement te reizen naar Nickerie voor Wereld Oceaandag 2020.
In verband met de mondiale Covid-19 crisis is besloten dit evenement virtueel te maken en nodigen wij een ieder uit om deze virtuele conferentie op 6 juni bij te wonen en de stands te bezoeken van de verschillende standhouders. De gebruikelijke vertoning van een film over de oceaan, heeft voortgang via streamlink van een educatieve film over plastic.
Op maandag 8 juni, Wereld Oceaandag, zullen wij vanuit de studio in Nickerie een debat aangaan over plastic en de invloed op de oceaan. Op 21 juni zal een vergelijkbaar debat worden gehouden via Zoom en worden uitgezonden via de televisie. Op 6 juni zal het gebeuren, een live virtuele conferentie over de oceaan met 4 sprekers die allen hun sporen hebben verdiend, laat de organisatie weten.
Van Surinaamse bodem zal de ornitholoog Serano Ramcharan spreken over vogels en de Surinaamse kust. De Nederlandse Marijke de Boer, mariene bioloog en deel van het GHFS team, zal spreken over de Zee van Suriname, waarover zij heeft geschreven in het gelijknamige boekje.
De Duitse Christine Figgener, mariene conservation bioloog en pleitbezorger voor de oceaan, zal spreken over plastic vervuiling van de oceaan en zeeschildpadden. En de Amerikaanse Karen Eckert, executive director van het Wider Caribbean Sea Turtle Conservation Network (WIDECAST), zal vertellen over zeeschildpadden en haar carrière als conservation bioloog. Hiermee is het GHFS gelukt om zich snel aan te passen aan de wereldwijde Covid-19 crisis.
“Het was niet gemakkelijk om een goede en snelle oplossing te vinden voor ons evenement, waarbij we altijd persoonlijk in contact treden met het publiek. De mensen van Nickerie waren ook blij dat zo’n evenement naar hun toe zou komen. We hopen dan ook later in het jaar toch nog lijfelijk aanwezig te kunnen zijn en onze walvisvlieger te laten vliegen boven de Zeedijk in Nickerie,” zegt Monique Pool, directeur van GHFS.
Innovatief milieuvriendelijke conferentieplatform
Met behulp van de innovatieve software Hopin heeft het team van GHFS samen met de sprekers en de standhouders zich snel moeten inwerken in hoe zo’n conferentie live kan worden gehouden. Er is een podium waar de presentaties worden verzorgd.
De bezoekers van de conferentie kunnen ook de verschillende stands bezoeken van de standhouders. Er is een mogelijkheid om interactief bezig te zijn via een live chat, zowel in de stands als bij het podium. Dit wil zeggen dat mensen ook vragen kunnen stellen aan de presentatoren.
Het platform is ontwikkeld als een alternatief voor conferenties waarbij men lijfelijk aanwezig is en vaak veel geld moet uitgeven om iedereen te accommoderen. GHFS is daarom ook blij om op deze wijze een directe positieve invloed te hebben op het milieu door een evenement te houden waarbij internationale sprekers aanwezig kunnen zijn, zonder dat er daarvoor uitstoot van broeikasgassen van een vliegreis vrijkomen.
“Dit is ongetwijfeld de weg van de toekomst,” zegt Pool, “grote conferenties zijn heel vervuilend en op deze wijze zijn we milieuvriendelijk bezig.”
Een ieder wordt uitgenodigd om zich te registreren voor deze virtuele conferentie die gratis is voor de participanten. Dit is allemaal mogelijk dankzij een groot aantal sponsoren, waaronder de Suriname Conservation Foundation, Telesur, DP World Paramaribo, NV Havenbeheer, het Nederlands Comité voor IUCN, WWF Nederland, Alembo, Fernandes en de Cirkel Group.

BEKIJK OOK
Man ingesloten voor neerschieten ex-collega die werd gezocht voor diefstal