fbpx
Eerste SZB Srefidensi 5K Open Water Event

GFC NIEUWS- De Open Water Commissie van de Surinaamse Zwembond (SZB) zal op 25 november een nieuwe activiteit organiseren, het 1e SZB Srefidensi 5K Open Water Event 2019.

Het is nu de kans om mee te doen als het eerder niet lukte. Vooropgesteld natuurlijk dat men kan zwemmen. Verder behoort men minimaal 11 jaar oud te zijn en een zwemtest, indien de deelnemer nooit eerder aan een Open Water wedstrijd heeft meegedaan, te doen.

Aanstaande zaterdag bestaat al de gelegenheid om deze test, 1500m zwemmen, in Parima te volbrengen.

De laatste jaren bleek er weinig animo te zijn om mee te doen aan Open Water zwemwedstrijden, met name door de wedstrijdzwemmers. Door een kortere afstand te introduceren meent de commissie, onder leiding van Gerard Benschop, hier verandering in te brengen.

In de Open Klasse behoort men minstens 12 jaar oud te zijn. De leeftijdscategorie oftewel de Master Klasse die nu erbij is gekomen is die van 11-12 jaar. Echter zullen die personen wel een begeleider in het water moeten hebben die mee zwemt of de begeleiding geschiedt door een begeleidingsboot.

Er zal omstreeks 8.30 uur overdag in de Surinamerivier van Marina Durga naar de Marinetrap gezwommen worden. Deze 5K moet ook mensen stimuleren die er enige tijd uit zijn geweest.

Velen denken dat dit soort activiteiten alleen voor zwemmers van zwemverenigingen zijn. Gelukkig niet. Een doktersverklaring van niet langer dan 6 maanden oud is wel vereist of een SMAK keuringsbewijs.

De Open Water Commissie van de SZB heeft nu meer leden en is van plan de promotie sterker aan te pakken. Momenteel is de organisatie druk bezig zaken te finaliseren.

De bedoeling is dat er naast de gebruikelijke trofeeën ook een prijzenpot is.

Inschrijvingen kunnen nog tot en met 15 november. Informatie kan ingewonnen worden via de Facebookpagina ‘Open Water Swimming Suriname’ of bij Community Services aan de Bonistraat 100.

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…