fbpx

Eerste SZB Srefidensi 5K Open Water Event

GFC NIEUWS- De Open Water Commissie van de Surinaamse Zwembond (SZB) zal op 25 november een nieuwe activiteit organiseren, het 1e SZB Srefidensi 5K Open Water Event 2019.

Het is nu de kans om mee te doen als het eerder niet lukte. Vooropgesteld natuurlijk dat men kan zwemmen. Verder behoort men minimaal 11 jaar oud te zijn en een zwemtest, indien de deelnemer nooit eerder aan een Open Water wedstrijd heeft meegedaan, te doen.

Aanstaande zaterdag bestaat al de gelegenheid om deze test, 1500m zwemmen, in Parima te volbrengen.

De laatste jaren bleek er weinig animo te zijn om mee te doen aan Open Water zwemwedstrijden, met name door de wedstrijdzwemmers. Door een kortere afstand te introduceren meent de commissie, onder leiding van Gerard Benschop, hier verandering in te brengen.

In de Open Klasse behoort men minstens 12 jaar oud te zijn. De leeftijdscategorie oftewel de Master Klasse die nu erbij is gekomen is die van 11-12 jaar. Echter zullen die personen wel een begeleider in het water moeten hebben die mee zwemt of de begeleiding geschiedt door een begeleidingsboot.

BEKIJK OOK
Ministerie Volksgezondheid stelt onderzoek in naar omstandigheden bij overlijden kind op Spoedeisende Hulp AZP

Er zal omstreeks 8.30 uur overdag in de Surinamerivier van Marina Durga naar de Marinetrap gezwommen worden. Deze 5K moet ook mensen stimuleren die er enige tijd uit zijn geweest.

Velen denken dat dit soort activiteiten alleen voor zwemmers van zwemverenigingen zijn. Gelukkig niet. Een doktersverklaring van niet langer dan 6 maanden oud is wel vereist of een SMAK keuringsbewijs.

De Open Water Commissie van de SZB heeft nu meer leden en is van plan de promotie sterker aan te pakken. Momenteel is de organisatie druk bezig zaken te finaliseren.

De bedoeling is dat er naast de gebruikelijke trofeeën ook een prijzenpot is.

Inschrijvingen kunnen nog tot en met 15 november. Informatie kan ingewonnen worden via de Facebookpagina ‘Open Water Swimming Suriname’ of bij Community Services aan de Bonistraat 100.