fbpx
Eerste Suriprofs Oeuvreprijs voor Ro Kolf

Op woensdag 13 mei, in de rust van de benefietwedstrijd Suriprofs – Jong Ajax, zal de Stichting Suriprofs voor het eerst in haar 15-jarig bestaan de Suriprofs Oeuvreprijs uitreiken. Deze eerste oeuvreprijs wordt uitgereikt aan een voetballegende in Suriname: Ro Kolf.

De Stichting Suriprofs is in 1999 opgericht met als doel de betrokkenheid van Suriprofs met Suriname tot uiting te brengen.

Vanaf dit jaar zal er jaarlijks een Suriprofs Oeuvreprijs worden uitgereikt aan iemand die op een uitzonderlijke wijze heeft bijgedragen aan hetgeen de Stichting Suriprofs nastreeft: het leveren van een substantiële bijdrage aan de ontwikkeling van de voetbalsport in Suriname en/of een belangrijke maatschappelijke rol vervullen voor de Surinaamse gemeenschap in Nederland of Suriname.

De prijs wordt dit jaar uitgereikt aan Ronald ‘Ro’ Kolf.

Ro Kolf, voetballegende

Ronald Wilfried Kolf (1939) speelt al ruim 40 jaar een doorslaggevende rol bij de ontwikkeling van de voetbalsport in Suriname. Stanley Menzo, voorzitter Stichting Suriprofs: “Als liefhebber, trainer, onderwijzer en vooral als mens heeft Ro Kolf bijgedragen aan de ontwikkeling van voetbal in het algemeen maar ook sport als middel ingezet om jongeren te helpen op sociaal en maatschappelijk vlak.

In Suriname is Ro Kolf reeds een voetballegende, op deze wijze willen wij hem eren en ook in Nederland de waardering bieden die hij verdient.”

De wedstrijd wordt georganiseerd om fondsen te werven voor projecten in Suriname. Deze dag wordt gekenmerkt door plezier. Vanuit dit oogpunt worden er rond de wedstrijd meerdere activiteiten georganiseerd, zoals een voetbalclinic voor de jeugd en een entertainmentprogramma rondom de wedstrijd.

Meer informatie: www.suriprofs.nl

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…