fbpx
Eerste steenlegging praktijklokalen Apoera

GFC NIEUWS- Vrijdagmorgen vond de eerste steenlegging plaats voor de bouw van praktijklokalen en lerarenwoningen in Apoera.

Deze lokalen zijn bestemd voor het praktijkonderwijs op LBO (Lager Beroeps Onderwijs) niveau. Scholieren van Kabalebo zijn nu nog genoodzaakt naar Paramaribo of elders te gaan voor vervolg
onderwijs. Met de bouw van deze lokalen zal dit tot het verleden gaan behoren.

Districtscommissaris Joanna Aroepa van Kabalebo verwacht met de komst van de praktijklokalen dat er betere prestaties geleverd zullen worden onder de schooljeugd van Kabalebo. Onderwijs brengt ontwikkeling en een ontwikkeld volk is een sterk volk. De burgermoeder stimuleerde de aanwezige jeugd om goed gebruik van dit onderwijs te maken.

De minister van Onderwijs ad interim, Andre Misiekaba gaf in zijn speech aan dat vandaag een speciale dag is voor het bestuursressort Kabalebo. De komst van faciliteiten voor het technisch en beroeps onderwijs betekent nieuwe kansen en mogelijkheden voor de jongeren van dit gebied. Vanuit dit centrum zullen vakbekwame werkers opgeleid worden in een vakgebieden die nodig zijn voor de opbouw van hun eigen omgeving.

Deze faciliteiten komen voort uit de visie van de regering om onderwijs om vakbekwame surinamers te vormen binnen een bepaald vakgebied. Deze centra worden in verschillende delen van het land opgezet. Enkele plaatsen zijn: Atjoni, Apoera, Coronie, Koewarasan, Tammenga en Stoelmanseiland.

De lokalen zullen volledig ingericht worden zoo ok de lerarenwoningen. In de middaguren zullen deze lokalen ook gebruikt kunnen worden voor het volgen van trainingen en cursussen voor volwassenen.

De praktijklokalen en lerarenwoningen worden gebouwd door de Aannemingsmaatschappij voor Bouw en Civieltechnische werken (ABC). Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Onderwijs en Cultuur ( Minowc) en wordt gefinancieerd door de Carribean Development Bank (CDB).

De bouw zal ongeveer negen maanden duren. Het ligt in de bedoeling dat in oktober van dit jaar de praktijklokalen in gebruik genomen worden.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.