Eerste steenlegging praktijklokalen Apoera

GFC NIEUWS- Vrijdagmorgen vond de eerste steenlegging plaats voor de bouw van praktijklokalen en lerarenwoningen in Apoera.
Deze lokalen zijn bestemd voor het praktijkonderwijs op LBO (Lager Beroeps Onderwijs) niveau. Scholieren van Kabalebo zijn nu nog genoodzaakt naar Paramaribo of elders te gaan voor vervolg
onderwijs. Met de bouw van deze lokalen zal dit tot het verleden gaan behoren.
Districtscommissaris Joanna Aroepa van Kabalebo verwacht met de komst van de praktijklokalen dat er betere prestaties geleverd zullen worden onder de schooljeugd van Kabalebo. Onderwijs brengt ontwikkeling en een ontwikkeld volk is een sterk volk. De burgermoeder stimuleerde de aanwezige jeugd om goed gebruik van dit onderwijs te maken.
De minister van Onderwijs ad interim, Andre Misiekaba gaf in zijn speech aan dat vandaag een speciale dag is voor het bestuursressort Kabalebo. De komst van faciliteiten voor het technisch en beroeps onderwijs betekent nieuwe kansen en mogelijkheden voor de jongeren van dit gebied. Vanuit dit centrum zullen vakbekwame werkers opgeleid worden in een vakgebieden die nodig zijn voor de opbouw van hun eigen omgeving.
Deze faciliteiten komen voort uit de visie van de regering om onderwijs om vakbekwame surinamers te vormen binnen een bepaald vakgebied. Deze centra worden in verschillende delen van het land opgezet. Enkele plaatsen zijn: Atjoni, Apoera, Coronie, Koewarasan, Tammenga en Stoelmanseiland.
De lokalen zullen volledig ingericht worden zoo ok de lerarenwoningen. In de middaguren zullen deze lokalen ook gebruikt kunnen worden voor het volgen van trainingen en cursussen voor volwassenen.
De praktijklokalen en lerarenwoningen worden gebouwd door de Aannemingsmaatschappij voor Bouw en Civieltechnische werken (ABC). Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Onderwijs en Cultuur ( Minowc) en wordt gefinancieerd door de Carribean Development Bank (CDB).
De bouw zal ongeveer negen maanden duren. Het ligt in de bedoeling dat in oktober van dit jaar de praktijklokalen in gebruik genomen worden.