fbpx

Eerste stap naar standaardisatie binnen de kokossector een feit

GFC NIEUWS- Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Kokosolie – Specificaties” afgekondigd op 31 oktober.

Aan deze standaard hebben verschillende stakeholders uit de sector gewerkt.

Deze Nationale Standaard is een gemodificeerde adoptie van de Regionale Standaard ‘Coconut Oil – Specification’ van de CARICOM Regional Organization for Standards and Quality (CROSQ).

De standaard specificeert de vereisten en de bemonsterings- en testmethoden voor kokosolie, die veilig en geschikt voor menselijke consumptie moet zijn en die ook voor huishoudelijk en commerciële doeleinden gebruikt kan worden.

BEKIJK OOK
DNA-leden VHP willen openbaarmaking PSC's Staatsolie

De Technische Commissie die gewerkt heeft aan de Ontwikkeling van deze Standaard zal nu fungeren als een Nationale Mirror Commissie die zal participeren aan de Revisie van de Regionale Standaarden voor Kokoswater van CROSQ, waarna deze Regionale Standaarden geadopteerd zullen worden als Nationale Standaarden.

Middels deze tracht het SSB het eerste stap te leggen naar standaardisatie binnen de kokossector, met als doel een bijdrage te leveren aan de verdere groei en versterking van de kokossector in Suriname.