fbpx

Eerste royalty pay-out TrackDrip aan artiesten

GFC NIEUWS- TrackDrip is de naam van een nieuwe regionale muziekdienst voor Suriname, Curaçao, het Caraïbisch gebied en Latijns-Amerika.

Op 10 december is het dan zover en wordt er geschiedenis geschreven door TrackDrip, de nummer 1 musicstreaming app in het Caribische gebied.

De lokale artiest gaat voor het eerst geld verdienen op basis van het aantal keren dat men naar hen geluisterd heeft via de app.

Het uiteindelijke doel is het ontwikkelen en professionaliseren van de Caribische muziekindustrie en het creëren en exploiteren van Caribische muziek op lokaal en internationaal niveau.

In de toekomst wil de streamingsdienst bijvoorbeeld studiofaciliteiten en evenementenhallen beschikbaar stellen om het creëren van content toegankelijker te maken voor artiesten uit alle lagen van de bevolking.

BEKIJK OOK
Politieman en partner slaan elkaar na ruzie op feest ex-partner

Ook zorgt de app voor een collectief verdienmodel voor de gemaakte content, door die op lokaal en internationaal niveau te exploiteren.

Tot op heden moesten de Surinaamse artiesten verdienen door middel van CD-verkoop en de shows die ze gaven. In het digitale tijdperk gaat dat anders.

TrackDrip biedt de artiest, doorat wij een streaming platform zijn de mogelijkheid om ook anders geld te verdienen.