fbpx
Eerste obligatiehouder Staatsolie een feit

Lucile Hanenberg was maandag als eerste aanwezig op het hoofdkantoor van de DSB om een obligatielening van Staatsolie te sluiten.

Deze handeling vond rond 14:00 uur plaats op het hoofdkantoor van de DSB in bijzijn van DSB -directeur Sigmund Proeve en director Refinery and Marketing van Staatsolie, Rudolf Elias.

Het is de 2e obligatielening die Staatsolie organiseert.

Hanenberg, die de inschrijving met één van haar kleindochters deed, was zeer ingenomen met haar handeling. “ De kleinkinderen zijn zo enthousiast dat ze ook hun spaargeld van hun rekening willen halen om mee te doen”, zegt Hanenberg.

Zij is overtuigd van de voordelen van de obligatie. “ Het is geen verloren geld. Het kan slechts toenemen.” Hanenberg hoopt anderen te hebben geïnspireerd om ook mee te doen.

Investeringsprogramma

Staatsolie heeft een bedrag van US$ 1 miljard nodig voor haar investeringsprogramma dat hoofdzakelijk wordt gefinancierd uit eigen middelen, aangevuld met leningen aangegaan bij een internationale groep van banken. Staatsolie verwacht via de uitgifte van nieuwe obligaties minimaal US$ 55 miljoen bij de gemeenschap te lenen.

De inschrijvingen zullen in twee perioden plaatsvinden. In de eerste periode kunnen de huidige obligatiehouders tussen 30 maart en 15 april 2015 hun obligaties inruilen en of inschrijven voor nieuwe. Het gaat hierbij om 2.179 obligatiehouders.

Tussen 15 en 30 april 2015 kunnen overige geïnteresseerden zich inschrijven. De inschrijvingen kunnen bij alle banken van Suriname geschieden.

Op 4 mei zal de toewijzing plaatsvinden; het bedrag moet uiterlijk 14 mei 2015 zijn gestort.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…