fbpx
Eerste namen Curaçao North Sea Jazz Festival 2018 bekend

Met trots kunnen we vandaag bekendmaken dat niemand minder dan Jason Derulo, Carlos Vives en Sean Paul naar het Curaçao North Sea Jazz Festival 2018 komen. Ook kan de komst van Spyro Gyra en het Michel Camilo Trio aangekondigd worden.

De organisatie is nog volop bezig met diverse andere artiesten. Die zullen in de loop van de komende maanden bekend worden gemaakt.
De achtste editie van het festival opent op donderdag 30 augustus met gratis concerten op het World Trade Center. Voor deze openingsavond is in ieder geval Silvestre Dangond bevestigd.

Voordat hij onder eigen naam hits scoorde, schreef zanger, schrijver en danser Jason Derulo ze al voor anderen. Na nummers voor klinkende namen als Lil Wayne, Pitbull, Diddy en Sean Kingston brak hij in 2009 zelf door met zijn eerste single Whatcha Say, die in de VS meteen op nummer 1 belandde.

Inmiddels heeft Derulo in totaal meer dan 50 miljoen singles verkocht die zo’n 27 keer platina werden; zijn views op YouTube en streams op Spotify hebben de miljarden-grens allang verbroken.

De Colombiaanse zanger, componist en acteur Carlos Vives werd bekend als ster in Colombiaanse en Puertoricaanse telenovelas. In 2001 kreeg hij voor zijn album Déjame Entrar zijn eerste Grammy Award voor Best Traditional Tropical Latin Album.

Vives mengt traditionele vallenato met rockelementen en blijft succesvolle albums uitbrengen. In 2017 bracht hij zijn 15e album Vives uit, met daarop ook de hit La Bicicleta, samen met Shakira.

Na zijn eerste hit Gimme The Light brak Sean Paul in 2003 echt groots door met Get Busy en deed dat nog eens dunnetjes over met nummers als We Be Burnin’ en Temperature.

Samenwerkingen met uiteenlopende artiesten volgden; zo scoorde hij hits met Beyoncé (Baby Boy), Enrique Iglesias (Bailando), Sia (Cheap Thrills) en vele anderen. Inmiddels is Sean Paul een van de grootste dancehall- artiesten van deze tijd.

De Amerikaanse jazzfusionband Sypro Gyra brak door met hun tweede album Morning Dance uit 1979, dat de platinum status behaalde en twee van hun bekendste nummers opleverde: de titeltrack en Song For Lorraine.

Inmiddels heeft Spyro Gyra dertig albums uitgebracht en er meer dan tien miljoen verkocht. De band combineert R&B en elementen uit de pop en Caribische muziek met jazz en dat werkt; Billboard riep hen uit tot de meest succesvolle jazzartiest van de jaren ‘80.

Pianist en componist Michel Camilo, door velen gezien als een ambassadeur van de latin jazz, loopt al een tijdje mee. In de jaren ‘80 oogstte hij zowel commercieel succes als lof van jazzcritici voor zijn virtuoze pianospel. Vele concerten op prestigieuze podia volgden en in 2003 ontving hij een Grammy Award voor zijn album Live At The Blue Note.

De Colombiaanse zanger en instrumentalist Silvestre Dangond brak door met zijn eigen, nieuwe versie van vallenato, een traditionele muziekstijl uit het Caribische deel van Colombia.

Hij vormde eerst een team met accordeonspeler Ramón López en daarna met accordeonist Juancho de la Espriella met wie hij zeven succesvolle albums maakte en al snel uitgroeide tot de grootste vallenato- act van het land. Vanaf La 9a Batalla, zijn album uit 2013, is Dangond een soloartiest, maar nog steeds voert hij de hitlijsten aan. Zijn laatste album Gente Valiente kwam vorig jaar uit.(GFC)

Meer nieuws

Man ernstig gewond na aanval luipaard

GFC NIEUWS-  Een man liep ernstige verwondingen op na een felle aanval van een luipaard. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

129 Covid-testen, 4 positief

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 4 personen positief getest op Covid-19: in Paramaribo 1 en Wanica 3. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met…

49- jarige gewelddadige dief opgepakt

GFC NIEUWS- De 49-jarige Dharminderpersad C. is op donderdagavond 22 oktober aangehouden door de politie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie…

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…