fbpx

Eerste ‘Inspiring Ladies of the Caribbean Convention’op Curaçao

GFC NIEUWS- 8 maart 2020 is het wederom Internationale vrouwendag.

In dat kader wordt er in 2020 een driedaags evenement georganiseerd op Curaçao. CLIP Training & Consultancy, een bedrijf dat gevestigd is in Paramaribo, Suriname, heeft het concept bedacht en is belast met de organisatie ervan.

Waarom deze conferentie?

Steeds meer vrouwen stijgen op de maatschappelijke ladders en met succes. Het merendeel van de afgestudeerden op universiteiten en hogescholen is vrouw. Het percentage vrouwen in politiek en het bedrijfsleven stijgt.

Naast hun carrière balanceren de vrouwen ook gun persoonlijk en sociaal leven.

Met deze conferentie willen wij vrouwen vanuit het gehele CARICOM gebied bij elkaar brengen gedurende een 3-daags informatief en interactief event.

Gedurende deze dagen zullen de deelnemers participeren in diverse workshops, seminars en lezingen. Ze kunnen daarnaast de Women’s Business Expo en de Caribbean Book Fair bezoeken.

Ook verkrijgen ze informatie over de diverse Caricom landen en leren ze meer over elkaars cultuur door met elkaar te verbinden en een gedegen netwerk op te bouwen met dames vanuit de gehele CARICOM.

BEKIJK OOK
Suriname en Frankrijk ondertekenen justitiële samenwerkingsovereenkomst

De organisator van deze conferentie is gespecialiseerd in UBUNTU leiderschap (naast andere leiderschap stijlen) UBUNTU is de Zuid Afrikaanse filosofie van authentieke verbinding, verzoening, vergeving en samenwerken om geweldige resultaten te behalen.

Wijlen Nelson Mandela leerde de wereld over UBUNTU. Hij zei altijd dat samenwerking, het respecteren van elkaars cultuur en leren van elkaars wijsheden de wereld een betere plek zou maken.

Een UBUNTU spreekwoord zegt: Als je snel wil gaan, ga dan alleen. Als je ver wilt komen, ga dan samen. Als we willen groeien en ver willen gaan in de Caribbean dan is het belangrijk dat we samen gaan en groeien.

De vrouwen van de Caribbean zijn in staat om dit samen te doen, wanneer zij elkaar leren kennen en diepgaande, duurzame connecties maken tijdens deze conferentie.