fbpx
Eerste ‘Inspiring Ladies of the Caribbean Convention’op Curaçao

GFC NIEUWS- 8 maart 2020 is het wederom Internationale vrouwendag.

In dat kader wordt er in 2020 een driedaags evenement georganiseerd op Curaçao. CLIP Training & Consultancy, een bedrijf dat gevestigd is in Paramaribo, Suriname, heeft het concept bedacht en is belast met de organisatie ervan.

Waarom deze conferentie?

Steeds meer vrouwen stijgen op de maatschappelijke ladders en met succes. Het merendeel van de afgestudeerden op universiteiten en hogescholen is vrouw. Het percentage vrouwen in politiek en het bedrijfsleven stijgt.

Naast hun carrière balanceren de vrouwen ook gun persoonlijk en sociaal leven.

Met deze conferentie willen wij vrouwen vanuit het gehele CARICOM gebied bij elkaar brengen gedurende een 3-daags informatief en interactief event.

Gedurende deze dagen zullen de deelnemers participeren in diverse workshops, seminars en lezingen. Ze kunnen daarnaast de Women’s Business Expo en de Caribbean Book Fair bezoeken.

Ook verkrijgen ze informatie over de diverse Caricom landen en leren ze meer over elkaars cultuur door met elkaar te verbinden en een gedegen netwerk op te bouwen met dames vanuit de gehele CARICOM.

De organisator van deze conferentie is gespecialiseerd in UBUNTU leiderschap (naast andere leiderschap stijlen) UBUNTU is de Zuid Afrikaanse filosofie van authentieke verbinding, verzoening, vergeving en samenwerken om geweldige resultaten te behalen.

Wijlen Nelson Mandela leerde de wereld over UBUNTU. Hij zei altijd dat samenwerking, het respecteren van elkaars cultuur en leren van elkaars wijsheden de wereld een betere plek zou maken.

Een UBUNTU spreekwoord zegt: Als je snel wil gaan, ga dan alleen. Als je ver wilt komen, ga dan samen. Als we willen groeien en ver willen gaan in de Caribbean dan is het belangrijk dat we samen gaan en groeien.

De vrouwen van de Caribbean zijn in staat om dit samen te doen, wanneer zij elkaar leren kennen en diepgaande, duurzame connecties maken tijdens deze conferentie.

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…