fbpx
Eerste indoor schietbaan in Suriname

GFC NIEUWS- De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee, heeft zondag de opening verricht van de internationale indoor schietbaan genaamd North Ish NV Indoor Shooting House aan de Bazaltstraat.

Het doel van deze schietbaan is om in te spelen op de behoefte die er bestaat aan zo’n faciliteit in Paramaribo bij de schietverenigingen en individuele bezitters van een legaal vuistvuurwapen. Tevens wordt de gelegenheid gecreëerd voor personen die willen leren schieten lessen te volgen. Deze lessen zullen worden verzorgd door erkende schietinstructeurs.

Voorzitter Bee spreekt van een geweldig moment en een mijlpaal voor velen, die de gedachtegang van directeur Roy Lie van Mozart Security Service ondersteunen. “Zoals u hebt aangegeven zal het niet hierbij blijven, u gaat verder en daarvoor gaat u onze ondersteuning vinden,” zegt de parlementsvoorzitter.

De voorzitter van DNA vindt het prijzenswaardig als er initiatieven vanuit de burgerij komen. “Wij moeten gaan naar een terugtredende overheid waar burgers initiatieven nemen zoals deze.” Deze initiatieven leiden tot meer werkgelegenheid, waardoor het op termijn beter zal gaan met Suriname.

Ondanks de coronapandemie zullen liefhebbers van de schietsport gebruikmaken van deze nieuwe faciliteit. De schietsport is een internationale sport en daarom is het volgens de parlementsvoorzitter goed om deze periode te gebruiken om sporters te trainen voor internationale activiteiten.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.