fbpx
Eerste gevisualiseerde kaart geregistreerde Covid-19-casussen

GFC NIEUWS- Amazon Conservation Team Suriname (ACT) heeft op 10 juni voor Suriname een eerste aanzet gedaan om een visualisering van de gemeenschappen waar zij een partnerschap of andere betrekking mee heeft in relatie tot geregistreerde Covid-19 casussen.

Op dit moment zijn met de ter beschikking staande data van de aangrenzende gemeenschappen, de risicogebieden rood aangeduid. Niet verrassend, de grensgemeenschappen zijn hier rood ingekleurd.

Verder biedt de kaart ook een overzicht van belangrijke informatie in de dorpen, zoals het voorkomen van klinieken van de Medische Zending, communicatie mogelijkheden en nutsvoorzieningen. Ook de goudvelden zijn in kaart gebracht in relatie tot besmettingsgevaar, mogelijk door illegale garimpeiro’s.

De kaart is de recente update met het aantal actieve besmettingen in Suriname. De cijfers en risicogebieden veranderen.

ACT is doende een dashboard te ontwikkelen zodat het overzicht op basis van officiële informatie continu kan worden bijgesteld.

ACT hoopt hiermede de gemeenschap regulier een visuele weergave te geven van de Covid-19-ontwikkelingen.

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…