fbpx
Eerste fase pluimveekeuring afgerond

GFC NIEUWS- Het directoraat Veeteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, heeft de eerste fase van de training pluimveekeuring afgerond.

Deze fase van de training duurde van 24 februari – 13 maart.

De Veterinaire Dienst is overgegaan tot het verzorgen van trainingen in de pluimveekeuring, op basis van de wet “Inspectie van vlees en overige dierlijke producten,” dat in 2017 is goedgekeurd Tijdens deze trainingen worden de vereisten uit de wet behandeld. De bedrijven worden getraind om een HACCP plan toe te voegen op hun bedrijf en vindt de behandeling van de volgorde van het slachtproces plaats.

Tijdens de training zijn diverse onderwerpen behandeld waaronder, de introductie van de sanitaire inspectie van gevogelte en algemene processen die uitgevoerd worden tijdens de sanitaire inspectie. Ook kwamen aan de orde basisconcepten van de anatomie en fysiologie van pluimvee, karakterisering door systeem pluimveevlees, definities en kenmerken van vleeskuikens. Door voedsel ontstane ziekten, classificaties en preventie en veel voorkomende ziekten bij pluimvee waren ook deel van de training, zo ook kenmerken van kwaliteitsborgingssystemen, het HACCP-systeem en verificaties van kwaliteitsborgingssystemen.

De praktische kant alsook persoonlijke zaken zoals, hygiënevoorschriften voor personeel, slachthuizen en verwerkingsruimten zijn ook onder de loep genomen tijdens de training.
Er is aandacht besteed aan de vereisten voor slachtprocessen, algemene aspecten van slachthuizen, sanitaire inspectie, transporteren, ontvangen, knock-out, bloeden en verder ook broeien, ontdooien, ontdoen, koelen, verpakken en snijden.

Aan deze training participeerden ruim 40 participanten, waarvan 14 van diverse pluimvee bedrijven en 26 van het directoraat Veeteelt. Voor het praktijk gedeelte van de trainingen zijn twee bezoeken gebracht aan het bedrijf Local Chick en aan Espee Chicken.

De training is verzorgd door consultant, Jaime Luis Santibañez Valdes uit Chili en de trainingscoördinator Claudet Morsen, Staatsdierenarts. De training maakt deel uit van de Agriculture Competitiveness Program van de International Development Bank (IDB). De tweede fase van de training wordt van 20 april t/m 15 mei 2020 gehouden.

Volgens Minister Rabin Parmessar van LVV maken trainingen een wezenlijk onderdeel uit van zijn beleid, zowel het geven als volgen van trainingen door medewerkers van LVV dragen bij om het beleid van het ministerie te ondersteunen.

Door de trainingen zijn medewerkers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan dit leiden tot effectiever en efficiënter verloop van de werkzaamheden.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…