Eerste fase Operatie Gran Mati

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Nationaal Leger in Suriname zal van 5 tot en met 8 oktober in samenwerking met Bureau Eenheid het project Gran Mati uitvoeren in het district Marowijne.

Het gaat hier om een civiel-militaire relatie.

Tijdens deze operatie zal ook de Covid-19-vaccinatiecampagne in het district worden gefaciliteerd en opgevoerd. Daarvoor zal het Veldhospitaal, dat recent gedoneerd is door de VS/Southcom, worden ingezet.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 82- jarige vrouw in Zoetermeer die klaagt dat ze zich niet lekker voelt wordt gruwelijk gepest door kleinzoon

Een gedeelte daarvan is op 30 september gedemonteerd op het terrein van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) en vervoerd naar Albina alwaar het zal worden opgezet.

Het project zal een terugkerend karakter hebben. Het ligt in de bedoeling om het jaarlijks een tot twee keer uit te voeren. Er zal een aanvang gemaakt worden in Albina en wel op de VOJ-school.

Ook zal het ministerie de lokale gemeenschap van medische voorlichting voorzien. Na de grensstad ligt het in de planning om Brokopondo, Coronie en Sipaliwini aan te doen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER