fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Eerste exemplaar “Het Wageningenproject, eens de parel van het Westen” overhandigd aan oud-president Venetiaan

Het eerste exemplaar van het boek van Daisy Liong- A- Kong is gisteren overhandigd aan oud-president Ronald Venetiaan. Hij was zeer verheugd met het boek getiteld “Het Wageningenproject, eens de parel van het westen”. Het boek is gepresenteerd door Liong-A-Kong in Feng Shui Garden. Hij heeft het boek in 1974 geschreven.

Samen met de schrijver is hij zaken uit het boek nagegaan en is er geverifieerd. Venetiaan gaf aan dat de privatisering van Wageningen serieus ter hand is genomen.

De schrijver vertelde in zijn presentatie het volgende: “wat eind jaren ’60 was begonnen als een project voor Nederlandse boeren om rijst te verbouwen, werd in de jaren ’70 een groot Surinaams succes. De Stichting Machinale Landbouw (SML) liep niet alleen voor op het gebied van rijstbouw, maar maakte het dorpje in het Westen het toonbeeld van welvaart en ontwikkeling. Wageningen leverde met 1.000 werknemers de beste kwaliteit rijst voor de wereldmarkt”.

OOK INTERESSANT
Arbeider juwelierszaak aangehouden na oplichting en verduistering

Liong-A-Kong, van 1964 tot 1984 werkzaam in verschillende functies bij de SML, geeft met dit boek een vervolgblik op de ontwikkelingen van het dorp dat hem na aan het hart ligt.

Het boek beschrijft de goede – en minder goede tijden in het rijstdistrict.

Het boek is verkrijgbaar voor 90 SRD.(GFC)