fbpx
Eerste editie Sranan Wellness Days

Iedere laatste zondag van de maand wordt bij hotel- restaurant De Plantage, te Tamanredjo, Commewijne, de Sranan Wellness Day gehouden. Dit hotel-restaurant bestaat al 12 jaar en is een oude cacao plantage.

De Sranan Wellness Day is een initiatief van Nancy de Randamie van DeSaN Productions die het concept verder ontwikkelde met diverse partners, waaronder de eigenaren van De Plantage.

De Sranan Wellness Day, andere eendaagse trips, en in de toekomst ook thematische all inclusive rondreizen, zijn ondergebracht onder de naam Treasures of Paradise, TOP, een nieuwe onderneming.

“Alle activiteiten van TOP hebben te maken met het tonen van de schatten van het paradijs dat Suriname heet aan personen binnen Suriname zelf, maar uiteraard ook daarbuiten,” legt De Randamie uit.

“We brengen met onze op maat gesneden toeristische producten topkwaliteit en top service. Alles is experience based. Dit betekent niet alleen maar kijken, maar de mensen ook zelf laten beleven en doen. Want dat is waar naar gevraagd wordt in de wereld van vandaag, ” aldus de initiatiefnemer en conceptontwikkelaar.

Op dit moment wordt binnen TOP gewerkt aan het opzetten en samenstellen van thematische all-inclusive rondreizen. Bij dit proces wordt contact gezocht met diverse partners die reeds bezig zijn binnen het toerisme, transport en communicatiesector.

“Bij het ontwikkelen van elk toeristisch product, gaan wij op zoek naar partners die daarvoor geschikt zijn, maken contact met hen en proberen met hen samenwerkingsallianties te sluiten. Wat dat betreft staan we nog aan het begin. We hebben er zin in en hebben er alle geduld voor,” aldus de Randamie.

Daarnaast wordt binnen TOP ook gewerkt aan innovatieve manieren wat betreft de sales en marketing van de toeristische producten alsmede het technisch, logistiek en organisatorisch management daaromheen.

De realisatie van deze topproducten en het opzetten van de 2 organisatie zal minimaal anderhalf tot twee en een half jaar in beslag nemen, maar de Sranan Wellness Day is binnenkort realiteit,” weet de initiatiefnemer.

Zondag 30 augustus aanstaande vindt de eerste editie plaats plaats van 11 tot 16 uur bij De Plantage. Centraal bij de Sranan Wellness Day is het uitgebreid lunchbuffet, waar iedere keer weer een ander aspect van de rijke Surinaamse keuken wordt belicht.

Voor deze editie wordt aan de gasten een authentiek Jampanesi alesi tafra geserveerd. De chef in de keuken van De Plantage bereidt met zijn staf de gerechten geheel ambachtelijk en met zoveel als mogelijk lokale, biologisch producten.

Voorafgaand aan het lunchbuffet krijgt iedere bezoeker bij binnenkomst een aperitief plus drankje, eveneens ambachtelijk bereidt. Zo zijn de sappen die geserveerd worden, gemaakt van vruchten uit de eigen tuin van De Plantage. Aan het eind van iedere Sranan Wellness Day wordt opnieuw een drankje en hapje geserveerd. Massage, zwemmen, luieren in de jacuzzi, een boswandeling en een interactieve presentatie staan daarnaast standaard op het programma van de Sranan Wellness Day. “

Dit omdat volgens de TOP filosofie relaxen en genieten heel goed samen kunnen met het opdoen van nieuwe kennis. Iedere presentatie duurt zo’n drie kwartier. Niet te lang, maar lang genoeg om op aangename wijze iets nieuws te leren over de Surinaamse natuur, cultuur of geschiedenis. Er wordt niet alleen verteld. De mensen krijgen de producten ook te zien en er zal vooral veel worden geproefd.”

Komende 30 augustus wordt een presentatie gehouden over biologische thee door Chantal Dwarkasingh van Amazone Wellness, één van de andere partners van de Sranan Wellness Day.

Bij de volgende editie van Sranan Wellness Day op zondag 27 september staat een interactieve presentatie over de geschiedenis van de cacaoproductie in Suriname gepland.

Voor het jaar 2015 kan men verder op zondag 25 oktober, zondag 29 november en zondag 20 december terecht bij De Plantage voor de Sranan Wellness Day. Er kan gebeld worden naar 0338342, 7165588 of een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Meer nieuws

22 crècheleidsters SBEC ontvangen diploma

GFC NIEUWS- De Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) heeft 22 studenten klaargestoomd tot volwaardige crècheleidsters. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

350 laaggeprijsde overheidswoningen in gevaar

GFC NIEUWS- Een woningbouwproject met als doel het opzetten van 350 laaggeprijsde huizen, verkeert in gevaar. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…