fbpx
Eerste duathlon achter de rug in Nickerie

Het was eindelijk zover dat de vergunning rond was en de Nickerie Cycling Club (NCC) aan de slag kom met het werken naar de racedag toe.

Al zeker twee jaar terug vroegen deelnemers aan diverse triathlons en duathlons in Paramaribo wanneer er ook zoiets in het westen van het land werd georganiseerd.
Zaterdag 5 augustus konden iets van 30 mensen hun kunnen tonen bij deze eerste duathlon die enigszins aangepast werd aan het niveau van sporters in Nickerie.

Men had bij de sprintafstand individueel, waarbij er eerst 2 ½ km gerend, daarna 20 km gefietst en weer 2 ½ km gerend moest worden de categorie 16-39 jaar en 40+. In totaal behaalden in die categorieën 7 heren en ook 2 dames, beiden uit Paramaribo, de eindstreep.

Daarnaast was er ook een optie voor estafette waarbij er 3 mensen in een team moesten zitten. Dat bleek echter niet bij elk team het geval te zijn om dat niet iedereen aan de start verscheen of afgezegd had. Er behoorde wel gebruik gemaakt te worden van een racefiets of desnoods een mountainbike.

Men had verder ook een recreatie race voor deelnemers met een gewone fiets en dat was zowel individueel als estafette. De route ging vanaf het het Brassaplein bij VCB bank richting militaire kazerne en voor de grotere afstand behoorde men een eind verder te fietsen.

Ondanks de dagelijkse promotie was er niet veel publiek aanwezig maar de sfeer was goed te noemen. Het bleek dat in de categorie sprint individueel 40+ Carolien Marlet uit Paramaribo eerste werd in een tijd van 1.09.15 uur.

De energieke Shane Farar uit Nickerie werd overall nummer een in een tijd van 1.06.55 uur. Bij de sprint estafette eindigde het team bestaande uit de heren Rakidjo-Djiman-Patterson als eerste met een goede tijd van 1.04.00 uur.

De persoon die als eerste over de eindstreep ging bij individueel recreatie was de heer Amo Windzak in 21.35 minuten. Team van Tholl, de enige estafetteploeg in deze categorie recreatie deed dat in 23.47 minuten.

Er was een felle zon en ook tegenwind op de terugweg maar het geheel werd goed afgesloten. Hier en daar had iemand wat krampen maar daar schoot de aanwezige EHBO te hulp.

De duathlon was vrij goed georganiseerd, er was politie begeleiding, er waren voldoende waterposten en er was ook een TV ploeg aanwezig.

In principe had men er niet aan gedacht om een indeling in dames en heren te maken bij de sprint individueel maar ter plekke deed men deze aanpassing. Zodoende werd Carolien Marlet nogmaals een medaille omhangen als eerste bij de dames 40+ en Tanya Frijmersum, ook van Paramaribo werd tweede in een tijd van 1.22.49 uur.

Er waren helemaal geen andere dames van de partij dus er is werk aan de winkel voor NCC om het deelnemersveld zowel voor heren als dames te vergroten. Gezien het enthousiasme onder de deelnemers en de organisatie van deze eerste duathlon moet dat zeker lukken.(GFC)

Meer nieuws

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…

Training in Protocol aangeboden door India

GFC NIEUWS- Onder auspiciën van het Sushma Swaraj Institute for Foreign Service is door de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking het…

First lady Santokhi voor privébezoek in Nederland

GFC NIEUWS- First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry bevindt zich momenteel in Nederland. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…

IDB-delegatie op bezoek bij minister Walden

GFC NIEUWS- De minister van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, Saskia Walden, heeft een delegatie ontvangen van het Inter-American Development Bank (IDB) vertegenwoordigd door…