Eerste draft IMF eind deze week, CLO vindt maatregelen regering barbaars, immoreel en niet correct

GFC NIEUWSREDACTIE- Eind deze week is het eerste concept van het IMF-plan klaar, waarna dit gestuurd wordt naar de sociale partners.
De vakbonden worden ook betrokken bij de gesprekken met het IMF, zegt president Chnadrikapersad Santokhi.
De regering is in overleg met de CLO, Ravaksur en het andere vakbonden. Samen met de SER wil de regering tot een goed besluit komen om de koopkracht te versterken van alle werknemers.
De inzichten van de CLO worden daarbij ook meegenomen, zegt de president. In een brief aan de president noemt de CLO de houding en maatregelen van de regering echter barbaars, immoreel en niet correct.
De vakorganisatie zegt dat de regering in het kader van het IMF-plan een 25% loonsverhoging wenst toe te kennen aan landsdienaren, terwijl zulks niet besproken is met de CLO.
“U heeft als regering 25% van het salaris van de mensen ingehouden vanaf juli 2020 en terwijl u dat doet, verhoogt u alle prijzen die te maken hebben met de levensbehoefte van de burgerij.”
“Wij roepen u op de twk direct terug te brengen op het loon en de 25% inhaalmanoeuvre toe te bedelen aan de landsdienaren,” aldus de CLO.