fbpx
Eerste coronabesmetting in Nederland geconstateerd

GFC NIEUWS– In Nederland is er sprake van het eerste officiële besmettingsgeval met het coronavirus. Het gaat om een man (50) uit Loon op Zand die intussen geïsoleerd is opgenomen in het ziekenhuis in Tilburg. Hij zou  recentelijk een bezoek hebben gebracht aan Italië.

De Nederlandse minister voor Medische Zorg Bruno Bruins heeft dat donderdag op de televisie bevestigd. De medische instanties in dat land zijn een onderzoek begonnen. Er wordt nagegaan met wie de besmette man de afgelopen weken in contact is geweest.

Verscheidene virologen waarschuwen deze week dat de wereld aan het begin staat van een enorme corona- epidemie.

Volgens het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid zijn er in ons land nog geen coronabesmettingen geconstateerd. Aan burgers wordt gevraagd om extra alert te zijn en vermoedelijke gevallen direct door te geven aan de BOG-hotline op 178 of de huisarts.

HOE KUN JE DE KANS OP BESMETTING VERMINDEREN? KLIK OP DE ONDERSTAANDE LINK>

https://www.gfcnieuws.com/hoe-kun-je-de-kans-op-besmetting-met-het-dodelijke-coronavirus-verminderen/

 

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.