Eerste Cashpnt te Goejaba, Boven-Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Vanaf 31 juli wordt in Suriname een proces ingezet om bestaande ATM’s (pinautomaten) te vervangen met 1 soort, namelijk Cashpnt.

De Cashpnt machines zijn rood van kleur en kunnen door klanten van alle banken gebruikt worden.

Naast het vervangen van bestaande pinautomaten zal ook een evenwichtige verspreiding plaatsvinden van de ATM’s, zowel in de stad als het binnenland.

Met de uitrol van Cashpnt wordt het vergroten van de toegankelijkheid tot financiële diensten en producten beoogd, en dit draagt tevens bij aan het vergroten van de perspectieven voor alle individuen en bedrijven, ongeacht het vermogenssaldo of de omvang.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Genadeloze man laat zijn gehandicapte vrouw 5 dagen achter in vrachtwagen

Deze efficiënte aanbieding van financiële diensten faciliteert “Financial Inclusion”.

“Financial inclusion” streeft ernaar oplossingen aan te dragen voor de beperkingen die mensen uitsluiten van deelname aan de financiële sector en stimuleert de economische bedrijvigheid en duurzame ontwikkeling.

In dit kader zijn De Surinaamsche Bank, Hakrinbank, Finabank, de Surinaamse Postspaarbank en de Coöperatieve Spaar- en Kredietbank Godo een samenwerking met Banking Network Suriname N.V., BNETS, aangegaan.

BNETS is reeds 16 jaar eigenaar van het interbancair netwerk.

De ATM’s van bovengenoemde banken maken dus op termijn plaats voor ATM’s onder de naam Cashpnt. Contant geld is beter beschikbaar, bereikbaar en toegankelijker; met in acht neming van de veiligheid.

Als onderdeel van deze samenwerking en binnen het kader van het verbeteren van “financial inclusion” zal in samenwerking met de Surinaamse Bankiersvereniging op 31 juli de eerste Cashpnt in gebruik worden genomen in het Boven-Suriname gebied te Goejaba, in het district Sipaliwini.

De president van Suriname, Chandrikapersad Santokhi zal de openingshandeling verrichten. Enkele hoogwaardigheidsbekleders waaronder de vicepresident zullen ook bij de ingebruikname aanwezig zijn.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten